Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΗΜΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ... Διαλύουν την Εθνοφρουρά στην Κύπρο!!



Διαλύεται η Εθνοφρουρά όπως την γνωρίζαμε όλοι μέχρι σήμερα. O υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου της κυβέρνησης Αναστασιάδη ανέφερε ότι ημιεπαγγελματικός στρατός και μείωση της θητείας των κληρωτών, προστασία της ΑΟΖ και ένταξη στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» αποτελούν τους τρεις άξονες της "μεταρρύθμισης".

Στόχος, είπε, είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου και ημιεπαγγελματικού στρατού, ώστε σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της συνεργασίας με την Ελλάδα, να καταστεί μια ισχυρή δύναμη αποτροπής.
Δεύτερος πυλώνας, ανέφερε, είναι η προστασία και υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η οποία θα επιτευχθεί μέσα από ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με κατάλληλα μέσα και αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ και άλλες φίλες χώρες.
Ως τρίτο στοιχείο, ανέφερε την αναβάθμιση της Αμυντικής Διπλωματίας, με την ένταξη της Κύπρου στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», την ενεργότερη εμπλοκή της στην εφαρμογή της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ και την ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων με τις χώρες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή.
Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα, είπε ότι αποτελούν «το μόνιμο και σταθερό στήριγμά μας», και συμπλήρωσε ότι οι εξελίξεις στην περιοχή απαιτούν τον επανασχεδιασμό της ήδη στενής συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας. Είπε επίσης ότι ο αναβαθμισμένος ρόλος της Κύπρου και η ανεύρεση υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ επιβάλλει την ενίσχυση της συνεργασίας με το Ισραήλ.
Γιατί έχουμε την αίσθηση ότι διαλύεται η Εθνοφρουρά;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: