Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Τι θα γίνει στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ;

ERT 30 450x
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: "Μολών λαβέ" λένε οι εργαζόμενοι και ετοιμάζονται να "περιφρουρήσουν" την κατάληψη - Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ λέει "εδω ΕΡΤ, εδώ ΕΡΤ" - Μας δουλεύουν καταληψίες, συνδικαλιστές και ΣΥΡΙΖΑ - Η ΠΟΣΠΕΡΤ είδε και τη ΔΗΜΑΡ
Το υπουργείο Οικονομικών ζητεί από τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ, να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Παράλληλα, άρχισε η χορήγηση αποζημιώσεων (δύο μηνιαίους μισθούς) στους εργαζόμενους με σχέση αορίστου χρόνου. Η ανακοίνωση λέει τα κάτωθι:
«Σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα. Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα. Τέλος, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.»
Η στάση που θα τηρήσουν οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ αλλά και τα μη έχοντα καμία σχέση με την εταιρεία πρόσωπα που έχουν μπει και παραμένουν στο ραδιομέγαρο, θα καθορίσει και τη συνέχεια. Ήδη, αριστερά ιστολόγια μιλούν για επικείμενη επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: