Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΖΗΤΏΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ... Θέλουν υψηλούς φόρους στα ακίνητα!!

Και όμως μετά από όλα αυτά που μας έχουν κάνει η τρόικα επιστρέφει για να ζητήσει νέα μέτρα με θράσος χιλίων πιθήκων. Πακέτο μέτρων στα ασφαλιστικά ταμεία με στοχευμένες παρεμβάσεις και νέους φόρους, είναι τα μέτρα που θα ρίξουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης που ξεκινά σε λίγα 24-ωρα οι εκπρόσωποι των δανειστών για να κλείσει η νέα «μαύρη τρύπα» 1,9 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέρος των παρεμβάσεων που ζητούν οι δανειστές για να κλείσει τμήμα της «τρύπας» για το 2013-2014 είναι οι εξής:
Μαχαίρι στις παροχές του ΕΟΠΥΥ (περιορισμός διαγνωστικών εξετάσεων, μείωση τιμής των ακριβότερων σε σχέση ε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο φαρμάκων, εφαρμογή του πρωτοκόλλου εργαστηριακών εξετάσεων που θα ορίζουν για κάθε πάθηση ποιες θα είναι οι εξετάσεις με πλαφόν δαπάνης)
Μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές
Υψηλούς φόρους στα ακίνητα από το 2014
Επιβολή εισφοράς μέσω ΟΑΕΕ από το 2014 στις εταιρείες με τουλάχιστον έναν αυτοαπασχολούμενο
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τρόικα εξετάζει και τη λήψη μέτρων έκτακτης απόδοσης εάν δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα τα παραπάνω, ενώ σε περίπτωση που ούτε με αυτά καλυφθεί το «κενό» των 1,9 δισ. ευρώ τότε η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ανάγκη λήψης νέων μέτρων για τα οποία θα πρέπει να δεσμευθεί γραπτώς ότι θα εφαρμόσει αργότερα.
Οι δανειστές αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα τα επόμενα 24-ωρα προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά που είχε διακοπεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων.
Μεγάλα «αγκάθια» η μαύρη τρύπα στον ΕΟΠΥΥ και το Δημόσιο (απολύσεις, αναδιάρθρωση, σχέδιο κινητικότητας) για τα οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών θα ξεκινήσουν αμέσως τις διαπραγματεύσεις με τις νέες ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων που καλούνται να «τρέξουν» και να κάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα όσα δεν έκαναν οι προκάτοχοί τους.
Ενδεικτικό της κρισιμότητας που παίζουν τα δύο αυτά θέματα για την πορεία της συνέχισης της χρηματοδότησης του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα και της αποφυγής λήψης νέων μέτρων είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την Τρίτη, λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου την ηγεσία των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα με την Τρόικα με βάση τα όσα είχαν συμφωνηθεί πριν αποχωρήσουν από την Αθήνα είναι θετικό καθώς η πλευρά των δανειστών αποδέχεται ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους στόχους (αν δεχτεί βέβαια τις νέες παρεμβάσεις) και ότι μπορεί να προχωρήσει η εκταμίευση των δόσεων ( έως 8,1 δισ. ευρώ μαζί με την συνεισφορά του ΔΝΤ).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: