Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Θερινά μαθήματα αντιφασισμού μόνο 550 ευρώ!


Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών θα προσφέρει στις εγκαταστάσεις της, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης αυτό το καλοκαίρι από τις 1-12 Ιουλίου θερινά μαθήματα με θέμα "Εθνικισμός, θρησκεία και βία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη". Συγκεκριμένα, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας, το Peace Research Institute Oslo (PRIO) της Κύπρου και με την υποστήριξη του LSEE, προσφέρει ένα εντατικό θερινό σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και αποφοίτους Σχολών Πολιτικών Επιστημών, Ιστορίας, Ανθρωπολογίας, Διεθνών Σχέσεων, Διεθνούς Δικαίου, Δημοσιογραφίας και άλλων συναφών κλάδων.

Γενικό θέμα του θερινού σχολείου αποτελεί ο Εθνικισμός, η Θρησκεία και η Βία στην ΝΑ Ευρώπη, επικεντρώνοντας την προσοχή στη μελέτη για τη βία. Βασικός στόχος του θερινού σχολείου είναι να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στη μελέτη της βίας και να λειτουργήσει ως καταλύτης στην γιγάντωση της μελέτης της βίας γενικότερα. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 550 ευρώ, ενώ διατίθενται υποτροφίες για συγκεκριμένες κατηγορίες φοιτητών. Βέβαια θα υπάρξουν και εκπτώσεις με βοήθεια στους τρόπους πληρωμής. Ακόμη οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν θα λάβουν ένα διαπιστευμένο πιστοποιητικό παρακολούθησης και θα έχουν μια έκπτωση για τα επόμενα μαθήματα τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Πράγα το καλοκαίρι του 2014.

Αυτά τα θερινά μαθήματα αντιεθνικισμού είναι ακόμη έναν τρανταχτό παράδειγμα που φανερώνει την αριστερή κυριαρχία στα Ελληνικά πανεπιστήμια. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την οικοδόμηση ενός Εθνικού Κράτους, στο οποίο η δημόσια εκπαίδευση θα στοχεύει στην καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης της Ελληνικής Νεολαίας. Γι’ αυτό και επιμένουμε: Έξω οι μαρξιστές και οι διεθνιστές από την Παιδεία! Κάτω η αριστεροκρατία!
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: