Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Κοινοβουλευτικό "έργο" της ΝΔ...Το Βύρων Πολύδωρα απασχολεί το "δράμα" του Γαβαλά!!



σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Αφού λύθηκαν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα (λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα, ανεργία) καιρός είναι στη Νέα Δημοκρατία να ασχοληθεί και με τα σοβαρά θέματα όπως είναι ο.....Λάκης... Έρχεται και καυτό καλοκαίρι και χρειάζονται όλοι μια στέγη στη...Μύκονο!


Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να εκτυλίσσεται μια ιλαροτραγωδία με την υπόθεση αποπληρωμής των χρεών του κ. Λάκη Γαβαλά και το θέμα της αποφυλακίσεώς του. Ως γνωστόν, ο επιχειρηματίας συνελήφθη και προφυλακίστηκε (κρατήθηκε προσωρινά) για χρέη 17 εκ. ευρώ προς το Δημόσιο.

Προσφάτως, ο ίδιος πρότεινε ως συμβιβαστική λύση να μεταβιβάσει στο Ελληνικό Δημόσιο το κτίριο που ανήκει στην εταιρεία του στην Κάντζα, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής εξεδήλωσε ενδιαφέρον για μεταστέγαση των υπηρεσιών της εκεί. Παρόλο που το εν λόγω κτίριο έχει αξία διπλάσια του χρέους, ακόμη δεν.....
έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την μεταβίβασή του και την συνακόλουθη δίκη και αποφυλάκιση του κ. Γαβαλά, εφόσον θα έχει εξοφλήσει πλέον τις οφειλές του.

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Γαβαλά, ούτε τους δικηγόρους του, ούτε έχω οιανδήποτε ανάμειξη στην υπόθεσή του. Βλέπω όμως την αδικία. Και εξοργίζομαι, όπως και πολλοί συμπολίτες μου που απευθύνονται σε μένα για να παρέμβω, γιατί η περίπτωση Λ. Γαβαλά τους συγκλονίζει. Όμως στα λίγα νομικά που εγώ γνωρίζω δεν βρίσκω καμμία διάταξη που να αναφέρει τη βάναυση περιφραστικά ή ευθέως πρόνοια ότι «θα πεθάνεις στη φυλακή και θα γίνει και κατάσχεση ολόκληρης της περιουσίας σου, σωρευτικά».

Είναι νομικά παράδοξο να λειτουργεί το Δημόσιο τόσο τιμωρητικά, εξοντωτικά και αντίθετα προς το συμφέρον του! Τόση αναλγησία προς έναν άνθρωπο που έχει αναμφισβήτητα προσφέρει στην Ελληνική οικονομία (μόδα, τουρισμό)! Κατόπιν όλων αυτών.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1) Υπάρχει τέτοια διάταξη στους νόμους (φορολογικούς, ποινικούς, αστικούς); Εάν υπάρχει, θα ήθελα να το γνωρίζω, για να διδαχθώ κι εγώ.
2) Γιατί ενώ ο κ. Γαβαλάς προσφέρεται να εξοφλήσει το χρέος του προς το Δημόσιο, δεν προχωρούν τάχιστα οι ενέργειες ώστε και το Ελληνικό Κράτος να ωφεληθεί και ο ίδιος να δικαστεί και αποφυλακιστεί;
3) Δεν είναι αδικαιολόγητα μακρύς ο χρόνος της προφυλάκισής του;
Πότε επί τέλους θα δικασθεί για να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριό του;

paspartoy.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: