Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ» ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

nosokomesalloda
Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σήμερα (19-06-2013) το πρωί, σε κεντρικό Νοσοκομείο της Αθήνας, με αντικείμενο τη νομιμότητα των υπηρεσιών που παρέχουν οι αποκλειστικές νοσοκόμες.
Ειδικότερα, μετά από σχετικές καταγγελίες, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ελέγχους σε Κλινικές του Νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι δεκαέξι (16) αλλοδαπές, ηλικίας από 28 έως 57 ετών, εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής.
Επιπλέον, για τέσσερις (4) από τις αλλοδαπές, προέκυψε ότι δεν διαθέτουν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής τους στη χώρα μας και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο της απέλασης.
Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.
Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: