Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Νέο ατύχημα με τεθωρακισμένο - Προβληματικά κι επικίνδυνα τα απαρχαιωμένα M113

Νέο ατύχημα με τεθωρακισμένο - Προβληματικά κι επικίνδυνα τα απαρχαιωμένα M113
Ακόμη ένα ατύχημα συνέβη με τεθωρακισμένο όχημα Μ113 tob, την Τρίτη18 Ιουνίου στο κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων στο Δορίσκο. Κατά την διάρκεια άσκησης το όχημα διήλθε μέσα από δεξαμενή, εισέρευσαν νερά εντός του και υπέστη καθίζηση. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα αυτή την φορά!
Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα «Τα Νέα του Έβρου» το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου, συνέβη ατύχημα στο κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων του Δ’ ΣΣ στο Δορίσκο, με τεθωρακισμένο όχημα τύπου Μ113 tob, το οποίο κατά την διέλευσή του από την δεξαμενή αμφιβίου πλεύσεως υπέστη καθίζηση λόγω εισροής υδάτων και φθορά πλωτήρα. Αποτέλεσμα ήταν το όχημα να μείνει στον πάτο της δεξαμενής και το προσωπικό να διαφύγει την τελευταία στιγμή, ευτυχώς χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ν' αδειάσει η δεξαμενή και να ανασυρθεί το όχημα.
Η μονάδα που ασκούνταν εκεί ανήκει στην 7η μηχανοκίνητη ταξιαρχία 561/ΜΚΤΠ. Αυτό είναι το δεύτερο ατύχημα που συμβαίνει εντός διαστήματος μόλις δύο εβδομάδων. Για πόσο καιρό ακόμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα κλείνει τα μάτια μπροστά σ' αυτά τα φαινόμενα; Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τον άχρηστο εξοπλισμό και τα οχήματα που θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί εδώ και δεκαετίες, ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές; Τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα αποτελούν υλικό που χρησιμοποιήθηκε στον αμερικανικό στρατό πριν 50 χρόνια και θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη παλιοσίδερα!
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: