Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Έρχεται ο αγωγός TAP και η μετατροπή της Ελλάδος σε ενεργειακό δορυφόρο της Τουρκίας

Έρχεται ο αγωγός TAP και η μετατροπή της Ελλάδος σε ενεργειακό δορυφόρο της Τουρκίας
Ολοκληρώνεται με γοργούς μάλιστα ρυθμούς το αμερικανικής εμπνεύσεως σχέδιο της ενεργειακής δορυφοροποίησης της Ελλάδος. Οι αμερικανικές παρεμβάσεις οι οποίες ξεκίνησαν από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας και είχαν ως στόχο το σαμποτάρισμα της κατασκευής του έργου του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, φαίνεται πως απέδωσαν τα προσδοκώμενα για τους υπερατλαντικούς «συμμάχους», εις βάρος βεβαίως, των ελληνικών συμφερόντων.
Η κυβέρνηση Σαμαρά, ακολουθώντας κατά βήμα τα χνάρια της κυβερνήσεως του Γιώργου Παπανδρέου, παραδόθηκε πλήρως στις αμερικανικές διαθέσεις. Προς τούτο και δεν υπήρξε ποτέ η σκέψη συμμετοχής της χώρας στην υπόθεση του South Stream, αλλά αντίθετα, προκρίθηκε η εμπλοκή της Ελλάδος στον αγωγό TAP. Πρόκειται για τον αγωγό ο οποίος θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ στο Αζερμπαιτζάν, προς την Ευρώπη, μέσω Τουρκίας, Ελλάδος, Αλβανίας και Ιταλίας. Για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου, υπήρχαν δύο επιλογές: ο αγωγός ΤΑΡ και ο Nabucco West. Καθώς φαίνεται και όπως όλες οι ενδείξεις επιβεβαιώνουν, οι Αζέροι έχουν ήδη προκρίνει τη λύση του ΤΑΡ, απόφαση η οποία δεν μένει παρά να κοινοποιηθεί δημοσίως. Η επιλογή του ΤΑΡ, σχετίζεται και με την πρόθεση των Αζέρων να αποφύγουν να προκαλέσουν τη Ρωσία, μιας και η διέλευση του αγωγού Nabucco West γίνεται από τις ίδιες περιοχές απ’ όπου διέρχεται και ο ρωσικός South Stream.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, δε μένει παρά να ανακοινωθεί δημόσια εντός των επομένων ημερών. Ήδη πάντως, ο Αλβανός πρωθυπουργός και πηγές της αλβανικής κυβέρνησης διέρρευσαν πληροφορίες πως έχει αποφασισθεί η επιλογή του ΤΑΡ. Καθίσταται λοιπόν ξεκάθαρο και το παρασκήνιο της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από την αζέρικη Socar, κατόπιν των αμερικανικών πιέσεων. Οι δύο υποθέσεις, η εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από τους Αζέρους και η επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Τι σημαίνει όμως πρακτικά η απόφαση αυτή για την Ελλάδα;
Επί της ουσίας, η συγκυβέρνηση Σαμαρά παραδίδεται στις διαθέσεις του αμερικανικού παράγοντα, καθιστώντας την Ελλάδα χώρα- δορυφόρο της Τουρκίας. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς την ήδη εκπεφρασμένη αμερικανική πρόθεση για από κοινού εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας καθώς και την προοπτική της μεταφοράς του κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας. Ο αμερικανικός παράγοντας δηλαδή, επιδιώκει και πράττει τα πάντα προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης μιας περιφερειακά ισχυρής Τουρκίας, η οποία θα πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα στην περιοχή, επιβάλλοντας τη θέλησή της, με τη σύμφωνη γνώμη και ενθάρρυνση των Αμερικανών.
Καθίσταται σαφές, πως η παραδοχή της ύπαρξης τεραστίων κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, ουδέν μετέβαλε επί του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας. Η κυβέρνηση Σαμαρά, μιμούμενη τις πολιτικές των προηγουμένων κυβερνήσεων, αντί να φροντίσει την εξασφάλιση του μέγιστου οφέλους για τον Ελληνικό Λαό και το Ελληνικό Έθνος, επιλέγει τη συνέχιση του δόγματος της υποταγής, στις απαιτήσεις της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Άπαντες δύνανται να κατανοήσουν, πως η εθνική κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία σε κάθε τομέα λήψης κρατικών αποφάσεων απαιτεί Εθνική Ηγεσία. Και μια τέτοια ηγεσία, μονάχα μια δύναμη μπορεί να προσφέρει στον τόπο: η Χρυσή Αυγή!
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: