Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΩΝ "ΤΣΑΜΗΔΩΝ" ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ. ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ... ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ!

tsamides-mnimio
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, περισσότεροι από τρεις χιλιάδες διαδηλωτές μετέβησαν στη Βόρειο Ήπειρο για να εγκαινιάσουν «τσαμικό μνημείο» και να επαναλάβουν τους χυδαίους ισχυρισμούς τους περί μεγάλης Αλβανίας, που θα επεκτείνει τα εδάφη της μέχρι την Πρέβεζα!
Αφού έκαναν τα εγκαίνια του παράνομου «Μαυσωλείου» των Τσάμηδων, το οποίο χρηματοδότησε η κυβέρνηση Μπερίσα, ακολούθησε μουσουλμανική θρησκευτική τελετή στο χώρο όπου, όπως υποστηρίζουν υπάρχουν οι τάφοι των «δολοφονημένων Τσάμηδων».
Κεντρικός ομιλητής της «εκδήλωσης» ήταν ο πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος PDIU Shpetim Idrizi, ο οποίος επιτέθηκε στην Ελλάδα, αλλά και τα αλβανικά κόμματα, που δεν διεκδικούν, όπως είπε, τα τσάμικα δικαιώματα, απαιτώντας μεταξύ άλλων να αναγνωρίσουμε αλβανική μειονότητα, να αλλάξουμε τα σχολικά βιβλία και να τους χτίσουμε μνημεία!
Καθ' όλη την διάρκεια της προκλητικής εκδήλωσης οπαδοί του PDIU, στην πλειοψηφία τους ακραίοι Αλβανοί εθνικιστές και όχι Τσάμηδες, φώναζαν ζήτω «η Τσαμουριά».
Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην ντροπιαστική εκδήλωση έδωσαν το παρόν Έλληνες δημοσιογράφοι οι οποίοι όταν έγιναν αντιληπτοί από τους φανατισμένους Αλβανούς δέχτηκαν επίθεση.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για ακόμη μια φορά, δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν μιλάει...
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: