Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΑ : Aποκεφάλισαν χριστιανό και έριξαν το σώμα του στα σκυλιά..!!



Σύμφωνα με τo Ugly Truth (17/06/13) σε αναδημοσίευση άρθρων των Daily Mail, Ηuffington Post , Sunday Times, The Australien, Al Arabiya ,Σύριοι αντάρτες αποκεφάλισαν έναν χριστιανό στο βορρά της χώρας στην πόλη Ρας αλ Αγίν , στα τούρκικα σύνορα. Βασίζεται σε μαρτυρία της γαλλολιβανέζαςMarie-Agnes, ηγουμένης στο μοναστήρι του Αγίου Ιακώβου στην Καρά της Συρίας( 70χμ από την Χομς).


Η 60χρονη ηγουμένη, δήλωσε ότι αφού του έκοψαν το κεφάλι πέταξαν το σώμα του στα σκυλιά.Το θύμα ονομαζόταν Αντρέι Αρμπάς ,ήταν 38 ετών και οδηγός ταξί στο επάγγελμα. Τον απήγαγαν γιατί διαδόθηκε ότι ο αδερφός του χαρακτήρισε « αλήτες » τους μαχητές του « Eλεύθερου Συριακού Στρατού ». Η μοναχή λέει ότι βρήκαν το ακέφαλο σώμα του στην άκρη του δρόμου περιστριγυρισμένο από πεινασμένα σκυλιά. Kατηγορεί την Βρετανία και όλη τη Δύση που υποστηρίζουν τους αντάρτες αφού αυτοί σε καθημερινή βάση καταπατούν τ΄ανθρώπινα δικαιώματα με δολοφονίες, απαγωγές, βιασμούς και ληστείες. Αναρωτιέται πώς « ο ελεύθερος και δημοκρατικός κόσμος υποστηρίζει εξτρεμιστές που θέλουν να επιβάλουν το νόμο της Σαρίας και να μετατρέψουν τη Συρία σε ισλαμικό κράτος.Αυτή η εξέγερση άρχισε από ισλαμιστές μισθοφόρους που ενδιαφέρονται να διεξάγουν Ιερό Πόλεμο παρά να φέρουν αλλαγές στην διακυβέρνηση. Είναι καθαρά σεκταριστική σύγκρουση στην οποία οι χριστιανοί καταβάλουν πολύ σκληρό τίμημα. »Το επεισόδιο του αποκεφαλισμού του νιόπαντρου Αντρέι που περίμενε τη γέννηση του πρώτυ του παιδιού, έγινε μέσα στον πανικό που επικρατούσε όταν οι μαχητές κατέλαβαν την πόλη Ρας αλ Αγίν.Τη νύχτα εισέβαλαν στη χριστιανική συνοικία και πρόσταζαν τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Περισσότερες από 200 χριστιανικές οικογένειες εκδιώχθηκαν μέσα στη νύχτα χωρίς κανείς να εγγυάται την ασφάλειά τους αφού στο δρόμο της φυγής υπήρχαν παντού « μπλόκα θανάτου » που άλλοτε απαγάγουν απαιτώντας λύτρα κι άλλοτε δολοφονούν. Η αδερφή Marie-Agnès πληροφορεί την Daily Mail ότι τα Χριστούγεννα του 2012 , μαχητές που φορούσαν μαύρες μπαντάνες (χαρακτηριστικό έμβλημα τη Αλ Κάιντα) είχαν θέσει σε ομηρία το μοναστήρι που βρίσκεται μεταξύ Δαμασκού και Χομς για να μην γιορτάσουν οι χριστιανοί. Εκτιμά ότι αυτές οι εξεγέρσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την αποχριστιανοποίηση της ιστορικής κοιτίδας του χριστιανισμού.H αδελφή Marie-Agnès που παραχώρησε πρόσφατη συνέντευξη στο γαλλόφωνο σταθμό Radio Courtoisie καθως και σε πολλά άλλα γαλλικά περιφερειακά μέσα, καταγγέλει τις δυτικές κυβερνήσεις ότι οπλίζουν και χρηματοδοτούν τα εγκλήματα των παραστριωτικών ενώ κατηγορεί και την καθολική εκκλησία ότι διστάζει να αποκαλύψει τις σφαγές που διαπράττουν οι ισλαμιστές.

Σε άλλη παρέμβασή της στο γαλλικό « Κέντρο Κατά της Πνευματικής Χειραγώγησης »,χαρακτηρίζει τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνυπεύθυνα για την κατάσταση στη Συρία και τα ρεπορτάζ προπαγανδιστικά που θα καταστρέψουν όλη τη χώρα.Η βιογραφία της θαρραλέας και αγαπητής σε Συρία και Λίβανο μοναχής είναι εντυπωσιακή. Το σκάει από το σπίτι της στο Λίβανο, στα δεκαέξι για να ζήσει στα κοινόβια των χίπιδων της Ευρώπης, της Ινδίας και του Νεπάλ. Αφού μυήθηκε σε ινδουισμό , ισλάμ αλλά και στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, στα 19 απορρίπτει αυτόν τον τρόπο ζωής και κλείνεται σε καρμελιτικο μοναστήρι του Λιβάνου μέχρι τα 41 της χρόνια. Το 2000 αισθάνεται ότι ο προορισμός της είναι να υπηρετήσει το χριστινιασμό της Συρίας και ιδρύει ανεξάρτητη μοναστική κοινότητα στα απομεινάρια της αρχαίας μονής του Αγίου Ιακώβου. Έκτοτε μάχεται για τη διάσωση της χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Συρίας ενώ οι προσευχές της Κοινότητας στοχεύουν στον εκχριστιανισμό εβραίων και μουσουλμάνων.

triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια: