Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

samaras-venizelos1Γράφει ο Αντίοχος
Τα ’φαγε τα ψωμιά της η τριμερής μνημονιακή συγκυβέρνηση, μόλις έκλεισε χρόνο κι από τούδε και στο εξής θα γίνει… διμερής, μετά την… προαναγγελθείσα αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ (ΡΗΜΑΔ). Αν και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει διευκρινισθεί αν η αποχώρηση θα περιλαμβάνει μόνο τους υπουργούς της (Ρουπακιώτη και ΣΙΑ) ή αν θα’ ναι… ολική.
Κάποια πρώτα συμπεράσματα:
1ον) Πρόκειται για συγκυβέρνηση με ημερομηνία λήξης, την επομένη των γερμανικών εκλογών (22 Σεπτεμβρίου). Δηλαδή, μέσα στο φθινόπωρο θα πάμε για εκλογές…
2ον) Στα εύκολα η νέα πασοκο-νεοδημοκρατική συγκυβέρνηση θα τσουλήσει. Έχει επίσημα 153 (ΝΔ+ΠΑΣΟΚ), προσθέστε και κάποιους «ανεξάρτητους» (Λοβέρδος, Μαρκόπουλος, Ζώης κ.α.). Στην πρώτη δυσκολία, όμως, θα σκορπίσει στους πέντε ανέμους!
3ον) Ο Κουβέλης δε βγήκε μόνος του από τη συγκυβέρνηση. Τον έβγαλαν οι διεθνείς προστάτες του για να τον διασώσουν από τον πολιτικό αφανισμό (σε όλες τις δημοσκοπήσεις είχε ποσοστά από 1,5% έως 2%). Το κόμμα Κουβέλη αποτελεί πολύτιμο πολυεργαλείο των διεθνών αφεντάδων, που θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν εν ζωή με νύχια και με δόντια.
4ον) Τις επόμενες ημέρες, στον ανασχηματισμό, θα γίνει η μεγάλη επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Θα καταληφθούν εξ’ εφόδου υπουργεία, υφυπουργεία, γενικές γραμματείες, τα… πάντα όλα!
5ον) Η ΝΔ αυτοκτόνησε! Αν έκανε τώρα εκλογές, θα μπορούσε να τις πάρει άνετα, αλλά δεν έκανε και θα το πληρώσει ακριβά. Τώρα είναι που θα ταυτιστεί ακόμα περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα τη συμπαρασύρει στον όλεθρο.
6ον) Ακόμα περισσότερο κερδισμένη απ’ αυτό το γαϊτανάκι θα βγει η Χρυσή Αυγή!
7ον) Αυτό που είπε ο (φον) Αντωνάκης, περί εξάντλησης της… 4ετίας, είναι το ανέκδοτο της χρονιάς!
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: