Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΚΙ ΑΛΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

paidikos-stathmos1
Έναν ακόμη Γολγοθά θα περάσουν και φέτος χιλιάδες οικογένειες οι οποίες θα κληθούν να δώσουν μια ακόμη μάχη για μια θέση σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Το επιδοτούμενο πρόγραμμα, αναμένεται να φιλοξενήσει δωρεάν 60.000 παιδιά καθώς έχουν εξασφαλιστεί περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς, όμως αναμένεται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα αφού οι αιτήσεις απο οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή παιδικών σταθμών αναμένται να ξεπεράσουν τις 150.000.
Η προκήρυξη για την έναρξη του προγράμματος ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης(ΕΕΤΑΑ), σύμφωνα με την οποία, η υποβολή των αιτήσεων από τις μητέρες γίνεται ταχυδρομικά από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου του 2013.
Η αυστηροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων που ξεκίνησε από φέτος αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα αφού αρκετές οικογένειες δεν θα μπορέσουν να εισαχθούν στο πρόγραμμα. Αυτη τη φορά το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κατεβαίνει στις 30.000 ευρώ από τις 40.000 ευρώ που ήταν πέρσι. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι αφορά εισοδήματα του 2011 γεγονός που πλήττει πολλές μητέρες που είχαν αρνητικές μεταβολές στα εισοδήματά τους το 2012.
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: