Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

O ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΕΣΒΗΝΕ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...!!!

Να γιατί μαζί με τον Μανιτάκη δεν απολύουν ουτε τους κλεφτες στο δημόσιο... γιατι ξέρουν ότι είναι δικά τους παιδιά....

Καραμπινάτο σκάνδαλο με τακτική… Μαυρογυαλούρου (για να μην πούμε κάτι χειρότερο) αποκαλύπτει σήμερα το antinews. Αφορά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη ο οποίος, σεμνά και ταπεινά, έβαζε την υπογραφή του για να απαλλάσσονται από τις καταδίκες τους δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να μπορούν να προσληφθούν αργότερα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Και καλά στον ιδιωτικό τομέα δεν έγινε και τίποτε. Άλλος πληρώνει και στο κάτω – κάτω ο ιδιώτης θα κρίνει αν ένας καταδικασμένος για σοβαρές υποθέσεις, του κάνει για τη δουλειά του.

Ωστόσο, πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός να υπογράφει άρση των καταδικών προκειμένου να διεκδικήσουν θέσεις στο δημόσιο τομέα;

Την ίδια στιγμή που μιλάμε για απολύσεις στο Δημόσιο, που κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση λόγω των απολύσεων στην ΕΡΤ και που ο κ. Μανιτάκης επί ένα χρόνο δε μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του, ένας άλλος υπουργός προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ σαμποτάρει την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση. Για λόγους ψηφοθηρίας; Κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτή την υπόθεση;

Πάντως, τα ΦΕΚ που έχει στη διάθεσή του το antinews δείχνουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραφε για να σβηστούν οι ποινές επίορκων υπαλλήλων ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν σε άλλες θέσεις. Τα παραδείγματα που αναφέρουμε είναι χαρακτηριστικά:

Ο Κ.Γ. που είχε καταδικαστεί ερήμην στη Θεσσαλονίκη με φυλάκιση 30 ημερών μετατραπείσα σε χρηματική για υπεξαίρεση. Ο κ. Ρουπακιώτης υπέγραψε προκειμένου να αρθεί η ποινή του «προκειμένου να εργασθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) καθώς και στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα», όπως λέει το ΦΕΚ.
Ο Ν.Χ. που καταδικάστηκε από Στρατοδικείο σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή για λιποταξία. Αίρεται η καταδίκη του «προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα, για την πρόσληψή του στη ΔΕΗ σε θέση κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης… καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε θέση του Δημοσίου, ευρύτερου δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα».
Εντυπωσιακή η περίπτωση του Δ.Σ. για τον οποίο υπάρχουν όχι μία ή δύο αλλά 9 καταδίκες που αφορούν κλοπές, παράνομη οπλοφορία, λιποταξία, κλοπή πραγμάτων που ανήκουν σε στρατιωτικό, εγκατάλειψη φυλακής. Οι καταδίκες του αίρονται «προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για τον διορισμό του ως εργάτη καθαριότητας στο δήμο Ξάνθης καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Σε άλλη περίπτωση ο Δ.Χ. είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία με ελαφρυντικά της μετ’ εφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου. Αίρεται η καταδίκη του «προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας καθώς και για το διορισμό του στο Δημόσιο.Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας απαντήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης με ποιο τρόπο ο κ. Ρουπακιώτης έβαζε την υπογραφή του σε άρση καταδικών προκειμένου κάποιοι να διορίζονται στο δημόσιο; Μήπως ήταν «δικά του παιδιά» ή…παίζεται κάτι άλλο;

Αλλά το θέμα είναι πώς περιμένουμε να γίνει αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα όταν οι ίδιοι οι υπουργοί δεν συμμορφώνονται και δεν ακολουθούν μια υποχρεωτική κατεύθυνση προς την εξυγίανση;








Δεν υπάρχουν σχόλια: