Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Καταγγελία ΣΟΚ: Πιάνουν τους λαθραίους στην Ομόνοια και τους αφήνουν στην Ανάβυσσο!

Καταγγελία ΣΟΚ: Πιάνουν τους λαθραίους στην Ομόνοια και τους αφήνουν στην Ανάβυσσο!
Σε τεράστιο φιάσκο εξελίσσεται τελικά η επιχείρηση «Ξένιος Δίας» της Αστυνομίας, με την οποία φιλοδοξούσε να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος, κρατητήρια, κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, αλλά και το Τμήμα Αλλοδαπών έχουν γεμίσει ασφυκτικά από προσαχθέντες και πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας άλλων. Έτσι, εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Αστυνομία πραγματοποιεί επιχειρήσεις-σκούπα στο κέντρο, συγκεντρώνει τους αλλοδαπούς, τους υποβάλλει σε δακτυλοσκόπηση, τους φορτώνει και πάλι στις κλούβες, τους μεταφέρει στην περιοχή της Αναβύσσου και τους αφήνει ελεύθερους στον δρόμο! Εκείνοι ξεκινούν και επιστρέφουν στην Αθήνα με τα πόδια... Όπως καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Αντώνης Λιακόπουλος, «οι αλλοδαποί που συλλαμβάνονται μπαίνουν από τη μία πόρτα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και βγαίνουν από την άλλη, με αποτέλεσμα να πιάνουν τους ίδιους και τους ίδιους σε εβδομαδιαία βάση».
Σύμφωνα με τον κ. Λιακόπουλο, «οι αστυνομικοί που κάνουν τις λεγόμενες “σκούπες”, κάθε μία ή κάθε δύο μέρες πηγαίνουν με λεωφορεία στα Αστυνομικά Τμήματα, παίρνουν τους προσαχθέντες από τις επιχειρήσεις και τους μεταφέρουν στην Ανάβυσσο όπου και τους απελευθερώνουν! Μαζί, στην ίδια περιοχή απελευθερώνουν χρήστες ναρκωτικών και εκδιδόμενες γυναίκες, για τους οποίους επίσης δεν υπάρχει πλέον χώρος να κρατηθούν. Όλα γίνονται με προφορικές εντολές και το μόνο που φαίνεται είναι το δελτίο κίνησης του λεωφορείου της Αστυνομίας. Αλλοδαπός που πήγε πέντε (!) φορές στην Ανάβυσσο, όπως μου κατήγγειλαν συνάδελφοι, βαρέθηκε να πηγαινοέρχεται και την τελευταία φορά αρνούνταν να κατέβει από το όχημα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της ΟΠΚΕ (σ.σ.: Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) για να τον βγάλουν έξω και να τον αφήσουν εκεί», αναφέρει ο κ. Λιακόπουλος.
Στα όριά τους...
Μπορεί στις αρχές της εβδομάδας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ανακοίνωσε επισήμως ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν απελαθεί 10.000 αλλοδαποί από τη χώρα, όμως το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει φτάσει στα όριά της. Όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί, οι υποδομές της ΕΛ.ΑΣ. δεν επαρκούν για να απορροφήσουν όλους τους αλλοδαπούς που καθημερινά συλλαμβάνονται ή προσάγονται από τις σαρωτικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με αποτέλεσμα όταν τους πιάνουν να μην ξέρουν στη συνέχεια τι να τους κάνουν και πού να τους πάνε. Ο αριθμός των αλλοδαπών που έχουν βρει καταφύγιο στην πρωτεύουσα είναι πλέον πολύ μεγάλος και οι συνθήκες διαβίωσης στα λεγόμενα γκέτο απαράδεκτες και τριτοκοσμικές, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να περιφέρονται άσκοπα στους δρόμους και τα στενά του κέντρου. «Σε καθημερινή βάση ο... φιλόξενος Δίας κατεβαίνει στην πλατεία Ομονοίας, στους γύρω δρόμους και στις γύρω πλατείες προκειμένου να βρει αλλοδαπούς να τους οδηγήσει στα κέντρα κράτησης. Έτσι λοιπόν καθημερινά αλλοδαποί στοιβάζονται στα τμήματα και μετάγονται στο Αλλοδαπών Αθηνών, προκειμένου να ακολουθήσει η μεταγωγή τους στα κέντρα φιλοξενίας», αναφέρει ο κ. Λιακόπουλος.
Πρόχειρος έλεγχος
Ωστόσο, με δεδομένο ότι πλέον δεν υπάρχει χώρος ούτε στα γραφεία των αξιωματικών, οι αστυνομικοί υποχρεώνονται, ύστερα από έναν πρόχειρο έλεγχο εξπρές και αφού διαπιστώσουν ότι κάποιος δεν είναι καταζητούμενος για κακουργηματικές πράξεις, να τον αφήνουν να φύγει και μάλιστα από την πίσω πόρτα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών. «Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό και με ποια λογική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτή την τακτική αφαιρείται προσωπικό από τα Τμήματα και κατ’ επέκτασή αφαιρείται η αστυνόμευση για την προστασία και την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη στις γειτονιές της Αθήνας. Οι συνάδελφοί μου τρέμουν καθημερινά. Φοβούνται. Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου είδα στα μάτια τους τον τρόμο για το πού θα πάει αυτή η κατάσταση, που έχει ήδη φτάσει σε οριακό σημείο. Όλοι μού είπαν πως θέλουν να φύγουν από εκεί. Από την άλλη πλευρά, και οι κάτοικοι της Αναβύσσου με αυτές τις μεταγωγές θα αντιμετωπίζουν προβλήματα, διότι όταν πάνε και αφήνουν εκεί κάτω περιθωριακούς με μόνο σκοπό να αδειάσει η Αθήνα και να δείξουμε ότι κάνουμε αστυνόμευση δημιουργούνται προβλήματα, ενώ και οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν προβλήματα διότι παρανομούν...».
Ξανά και ξανά τα λεγόμενα και οι θέσεις της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνονται, καθώς αντικατοπτρίζουν πλήρως την πραγματικότητα. Το μόνο που κάνει ο κ. Δένδιας είναι να δένει τα χέρια της αστυνομίας αλλά και να προωθεί εμμέσως την ανοχή στους λαθρομετανάστες που λυμαίνονται την χώρα μας. Απαιτείται άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή με ερώτηση που κατατίθεται αύριο θα φέρει το θέμα στη Βουλή.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: