Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Θέλουν τα σπίτια των Ελλήνων: άρση πλειστηριασμών για ακίνητα πρώτης κατοικίας!

Θέλουν τα σπίτια των Ελλήνων: άρση πλειστηριασμών για ακίνητα πρώτης κατοικίας!
Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης των υποτακτικών του Μνημονίου, της Τρόικα και των τραπεζιτών, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά η άρση των πλειστηριασμών για τα ακίνητα πρώτης κατοικίας (αντικειμενικής αξίας ως 200.000 ευρώ) από την 1η Ιανουαρίου του 2014! Σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι τώρα διαρρεύσει, η απόφαση η οποία αναμένεται να ληφθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, αποτελεί δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους αξιωματούχους της Τρόικα.
Στο θέμα αναφέρεται και η έκθεση του ΔΝΤ, η οποία αναφέρει ξεκάθαρα πως «το πρώτο βήμα ήταν η νομοθέτηση της ρύθμισης των ενήμερων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, το δεύτερο βήμα είναι εντός του Αυγούστου να υπάρξει εμπεριστατωμένο σχέδιο για τους πλειστηριασμούς και το τρίτο βήμα είναι η επίσπευση της εκδίκασης των υποθέσεων υπερχρεωμένων πολιτών που βρίσκονται στα δικαστήρια». Πέραν δηλαδή των μυρίων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την ανεργία που καλπάζει πλήττοντας πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες, τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν και την απειλή της απώλειας της πρώτης κατοικίας!
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ακίνητα τα οποία από το 2009 μέχρι τούδε τελούν υπό την απειλή του πλειστηριασμού, ανέρχονται σε 260.000 και αφορούν δάνεια ύψους -κατά μέσο όρο- 70.000 ευρώ. Οι τραπεζίτες θεωρούν πως οι εκτιμήσεις αυτές αποκαλύπτουν μια εν δυνάμει έκρηξη στην αγορά ακινήτων, έκρηξη η οποία θα εκμηδενίσει την αξία των ακινήτων, ανεξαρτήτως του αν έχουν αποκτηθεί με στεγαστικό δάνειο. Τα ανωτέρω, στοχεύουν στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, προκειμένου όπως υποστηρίζουν οι τραπεζίτες, να αρχίσει η χορήγηση νέων τραπεζικών δανείων, τα οποία θα πατούν σε πιο σταθερές βάσεις…
Ο Ελληνικός Λαός δηλαδή, θα κληθεί να ξεσπιτωθεί με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, πληρώνοντας την ασυδοσία του κομματικού κράτους των μνημονίων. Αυτή είναι προφανώς η «ανάπτυξη» την οποία επικαλείται συνεχώς ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιάννης Στουρνάρας και τα φερέφωνα των διεθνών τοκογλύφων. Ο Λαός μας, έχει πλέον μία μόνο επιλογή αντίστασης: την Χρυσή Αυγή, ενάντια στο Καθεστώς των διεφθαρμένων και των αχυρανθρώπων των ξένων!
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: