Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ TWITTER!

erdogan-taksim-park-turkey
Περίπου 25 χρήστες του Twitter συνελήφθησαν στην Τουρκία με κατηγορίες ότι υποκίνησαν διαδηλώσεις και διέδωσαν προπαγάνδα, έπειτα από πολλές ημέρες διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης που πήραν κατά διαστήματα βίαιη μορφή, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Εννέα από τους συλληφθέντες κρατούνται στη Σμύρνη. Παραμένει ασφαλες ποιά σχόλιά τους στον ιστότοπο προκάλεσαν τις συλλήψεις.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν το Twitter για να οργανώσουν διαδηλώσεις και να καλέσουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους.
«Αν αυτό είναι έγκλημα, τότε το διαπράξαμε όλοι», δήλωσε ο Αλί Ενγκίν, ένας τοπικός εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στη Σμύρνη, αφού επισκέφθηκε την αστυνομία για να πάρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις. Ένα άλλο μέλος της αντιπολίτευσης δήλωσε πως δεν είδε τίποτε ιδιαίτερα μεμπτό στις καταχωρίσεις στο Twitter.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη σύλληψη και άλλων προσώπων που κατηγορούνται ότι οργάνωσαν τις διαδηλώσεις.
Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει πως το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg HT ανέστειλε χθες Τρίτη τη μετάδοση ενός τηλεπαιχνιδιού αφού ο παρουσιαστής του είχε κάνει την προηγουμένη στους παίκτες ερωτήσεις σχετικά με το κίνημα αμφισβήτησης της κυβέρνησης που συγκλονίζει εδώ και έξι ημέρες την Τουρκία.
«Αντιασφυξιογόνα μάσκα», «αστυνομία», «βία», «σύλληψη», «λαός», «λογοκρισία», «ειρηνισμός»: τέτοιες ήταν οι λέξεις που έπρεπε να μαντέψουν τη Δευτέρα, αφού άκουγαν τον ορισμό τους, οι συμμετέχοντες στο «Λογοπαίγνιο», μια ζωντανή εκπομπή που μεταδίδεται καθημερινά από το Bloomberg HT.
Την επομένη αυτής της εκπομπής με την επίμαχη θεματική, η μετάδοση του προγράμματος διακόπηκε χωρίς εξήγηση από τους υπεύθυνους του δικτύου, αναφέρει η «Χουριέτ» στην έκδοσή της στο Ίντερνετ.
«Η κατάσταση είναι λίγο συγκεχυμένη αυτή τη στιγμή (...) Απλώς μου ζήτησαν χθες να μην κάνω εκπομπή και η ώρα μου δόθηκε σε ένα άλλο πρόγραμμα", δήλωσε ο Ιχσάν Βαρόλ, ο παρουσιαστής του «Λογοπαίγνιου», σύμφωνα με την «Χουριέτ».
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικρίνονται έντονα από τους διαδηλωτές, οι οποίοι εκτιμούν πως η κάλυψη εκ μέρους τους των διαμαρτυριών εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της καταστολής τους από την αστυνομία ήταν μεροληπτική υπέρ των αρχών.
Περίπου 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη με το σύνθημα «δεν θέλουμε έναν υποταγμένο Τύπο» μπροστά από τα γραφεία του ομίλου μέσων ενημέρωσης Dogus Holding, στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων το δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης NTV.
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: