Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Φιάσκο μεγατόνων σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ - Δίνουν στον δορυφόρο της Άγκυρας την ΔΕΣΦΑ;

Σε φιάσκο μεγατόνων εξελίσσεται η υπόθεση της αποκρατικοποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ με τα φαβορί Gazprom και Sintez να μην καταθέτoυν δεσμευτικές προσφορές και να αποσύρονται από τον διαγωνισμό!
Μόνο οι τουρκόφωνοι Αζέροι της εταιρείας SOCAR έμειναν για την ΔΕΣΦΑ.

Πριν λίγο η ρωσικός κολοσσός Sintez ανακοίνωσε ότι αποσύρεται απο τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση και της ΔΕΣΦΑ (είχε ήδη αποσυρθεί από την ΔΕΠΑ) προφανώς κατόπιν συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Μόσχα) αφήνοντα ανοικτό το πεδίο στην Socar.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε η Gazprom κατέθεσε προσφορά, αφού θεώρησαν ότι το παιχνίδι ήταν στημένο.
«Η Sintez αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση», ανέφερε αξιωματούχος της Sintez στο Reuters προσκείμενος ενώ η είδηση επιβεβαιώνεται και από δύο Έλληνες αξιωματούχους. που εμπλέκονται στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.
Την ίδια ώρα, αι το ελληνο-τσέχικο σχήμα PPF-Τέρνα του μεγαλοκατασκευαστή Περιστέρη, διέρρευσε από πηγές του ομίλου ότι τελικά δεν θα υποβάλλουν προσφορά αφήνοντας ως μοναδικό υποψήφιο για τον ΔΕΣΦΑ την εταιρεία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν. ενός Αζερμπαϊτζάν που είναι κράτος-δορυφόρος της Τουρκίας.
Δηλαδή πρακτικά βάζουν την Άγκυρα διά της πλαγίας οδού στην στρατηγικές υποδομές της χώρας!

Η προθεσμία υποβολής προσφορών για τον ΔΕΣΦΑ και τη μητρική του, ΔΕΠΑ, λήγει σήμερα.

Με τον εκβιασμό των ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ χάθηκε η μεγαλύτερη προσφορά ύψους συνολικού ύψους περί τα 3 δισ ευρώ και των δύο ρωσικών εταιρειών που είχε ποτέ κατατεθεί για περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου.
Στον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ, εξακολουθεί να είναι ενεργή η προσφορά της κοινοπραξίας των ομίλων Βαρδινογιάννη-Μυτιληναίου, αλλά υπολείπεται σαφώς της προσφοράς της Gazprom, στην οποία, εκτός απροόπτου θα καταλήξει η ΔΕΠΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: