Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

"Με αμερικανική παρέμβαση η Ελλάδα παρέδωσε τον Κούρδο στους Τούρκους"

Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ - Με τον τίτλο «Ενεπλάκησαν οι ΗΠΑ και η Ελλάδα τον έστειλε», η τουρκική εφημερίδα Milliyet δημοσιεύει σήμερα για τον Κούδο Μπουλούτ Γιαϊλά (που είναι τωρα φυλακισμένος στην Τουρκία) ότι αποκαλύφτηκε πως με τις ενέργειες των ΗΠΑ, τον συνέλαβαν οι ελληνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών και τον απέλασαν στην Τουρκία!
Πίσω από τη σύλληψη του Γιαϊλά προέκυψαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες, γράφει η τουρκική εφημερίδα δίνοντας την δική της εκδοχή, τονίζοντας ότι ο Κούρδος, με τις ενέργειες των ΗΠΑ, συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και εστάλη στην Τουρκία.Έγιναν, αναφερει, διπλωματικές ενέργειες για την παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής - όπως αναφέρεται - οργάνωσης DHKP-C, η οποία ενεργοποιήθηκε και πάλι με την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας (''ζωντανής βόμβας'') στην Αμερικανική Πρεσβεία και τις τρομοκρατικές επιθέσεις τον περασμένο Φεβρουάριο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο κτίριο του ΑΚΡ.

Μετά τις ενέργειες της Τουρκίας, για την παρεμπόδιση της εισόδου των μελών του DHKP-C από την Ελλάδα, όπου,κατα την εφημερίδα, εκπαιδεύονται στα ...όπλα στο ...στρατόπεδο του Λαυρίου, στην Τουρκία, και την ανεπάρκεια αυτών των ενεργειών, έγινε γνωστό ότι επενέβησαν οι ΗΠΑ.

Μετά το γεγονός ότι, οι διαμένοντες στο Λαύριο, μέλη του DHKP-C, διασπάστηκαν σε διαφορετικές συνοικίες της Αθήνας, λόγω της πίεσης της Μυστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε μέλη της οργάνωσης αυτής, τα οποία η Τουρκία καταζητούσε με Ερυθρό Δελτίο, αλλά αντί να τα εκδώσει τα άφησε ελεύθερα.
Το διπλωματικό πρόβλημα που δημιούργησε η κατάσταση αυτή είχε απήχηση στα Υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών. Αυτή τη φορά, λόγω της επίθεσης που είχε γίνει στην Αμερικανική Πρεσβεία, ενεπλάκησαν οι ΗΠΑ και ασκώντας πίεση στην Ελλάδα, ζήτησαν να εντείνει η Ελλάδα τις εργασίες της κατά του DHKP-C, υποστηρίζει η εφημερίδα.
Η Ελλάδα, πριν λίγο διάστημα, συνέλαβε τον Μπουλούτ Γιαϊλά, ο οποίος, πριν από λίγο καιρό, έφυγε από την Ολλανδία και μπήκε στη χώρα και ειδοποιώντας τη ΜΙΤ, γνωστοποίησε ότι θα απελάσει τον Γιαϊλά στην Τουρκία. Τελικά ο Γιαϊλά παραδόθηκε από την ασφάλεια της Αδριανούπολης στην ειδική μονάδα που είχε φθάσει από την Κων/λη.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν δίκη εναντίον της οργάνωσης για την επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία και στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής του FBI, που μίλησε με Τούρκους αρμοδίους, ζήτησε από αυτούς στοιχεία αναφορικά με το DHKP-C.

Η Zaman ισχυρίζεται ότι αποκαλύφθηκε πως ο Μπουλούτ Γιαϊλά, που μπήκε στην Τουρκία με παράνομο τρόπο από την Ελλάδα και συνελήφθη στην Αδριανούπολη, είχε κάνει εγγραφή στο Πανεπιστήμιου 18ης Μαρτίου στο Τσανάκκαλε και κρυβόταν, τώρα, στην Αδριανούπολη σε γιάφκα της οργάνωσης.
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: