Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Διπλό χαράτσι για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Διπλό χαράτσι για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Ένα επιπλέον χαράτσι θα πληρώσουν φέτος ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και γενικά όσοι αμείβονται με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, μαζί με τους περίπου 450.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, στα εκκαθαριστικά σημειώματα της φορολογικής τους δήλωσης, θα έχουν, εκτός από το φόρο εισοδήματος και ξεχωριστή χρέωση για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που έλαβαν ως επαγγελματίες, η οποία δεν παρακρατήθηκε από τα λογιστήρια. Ακόμη, σε περίπτωση επιστροφής φόρου, αυτή θα συμψηφίζεται αυτόματα και με την εισφορά αλληλεγγύης και με το τέλος επιτηδεύματος.
Διευκρινίζεται, επίσης, ότι σε όσους απασχολούνται με ειδική σχέση και γενικότερα σε όσους εκδίδουν τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών δεν θα γίνεται παρακράτηση της ειδικής εισφοράς, αφού θα πρέπει να την καταβάλλουν ολόκληρη, μαζί με τον φόρο εισοδήματος. Παράλληλα, το τέλος επιτηδεύματος, φέτος θα αυξηθεί κατά 150 ευρώ (από 500 που ήταν, φέτος γίνεται 650) για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Η τραγική συγκυβέρνηση με τα νέα επαχθή μέτρα οδηγεί στο χείλος της καταστροφής κάθε Έλληνα ελεύθερο επαγγελματία. Οι υποσχέσεις για οικονομική ανάπτυξη έχουν αποδειχτεί φρούδες ελπίδες και η ανοχή της κυβέρνησης για τους διεφθαρμένους φοροφυγάδες ξεπερνά κάθε όριο. Ο Έλληνας μαστίζεται συνεχώς από την ανεργία και την εξαθλίωση. Ο μόνος τρόπος διάσωσης της χώρας μας είναι η καταγγελία του μνημονίου και η επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: