Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Κατασχέσεις καταθέσεων όσων χρωστούν στο Δημόσιο - Ακόμα φτωχότερος ο Έλληνας

Κατασχέσεις καταθέσεων όσων χρωστούν στο Δημόσιο - Ακόμα φτωχότερος ο Έλληνας
Διαδικασίες-εξπρές όσον αφορά την κατάσχεση καταθέσεων από τις τράπεζες για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, αλλά και τη δημιουργία Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών προβλέπει, μεταξύ άλλων, νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή. Το νομοσχέδιο προβλέπει -μεταξύ άλλων- τη δημιουργία συστήματος μητρώων τραπεζικών λογαριασμών και λογαριασμών πληρωμών στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων το οποίο θα επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε φορολογουμένους, καθώς και για το τρέχον υπόλοιπο του λογαριασμού. Το σύστημα, που θα εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Σεπτέμβριο του 2013, θα προσφέρεται σε φορείς του στενού, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ασκούν ελεγκτικό και διωκτικό έργο δίνοντάς τους τη δυνατότητα της αυτοματοποιημένης πρόσβασης σε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, λογαριασμών πληρωμών και δανείων.
Με άλλο άρθρο του νομοσχεδίου επιταχύνονται οι διαδικασίες κατάσχεσης ποσών από τις τράπεζες. Με τη νέα διαδικασία θα εισπράττονται σχεδόν αυτόματα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, υπό την προϋπόθεση ότι μετά την είσπραξη το υπόλοιπο των καταθέσεων δεν θα είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, μετά την πάροδο 60 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου οι φορείς του Δημοσίου και τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να έχουν προσαρμόσει τα συστήματα και τις διαδικασίες τους, καθώς θα είναι υποχρεωτική η μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης και επικοινωνίας κατάσχεση οφειλών από τις τράπεζες. Επίσης με το ίδιο νομοσχέδιο δίνεται η αρμοδιότητα στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να καθορίζει με αποφάσεις του τον αριθμό των θέσεων ελεγκτών και να τους κατανέμει στις υπηρεσιακές μονάδες. Τέλος, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ειδικά για το οικονομικό έτος 2013 για τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό ή τόκους από ομολογιακά δάνεια δεν υφίσταται υποχρέωση δήλωσής τους, εφόσον το συνολικό καθαρό ποσό αυτών δεν υπερβαίνει τα 250 ευρώ.
Οι διεθνείς και εγχώριοι τοκογλύφοι απομυζούν με κάθε τρόπο από τα πενιχρά έσοδα του Έλληνα πολίτη. Η μόνη λύση διεξόδου από την κρίση είναι να επιτευχθεί άμεσα πολιτική κάθαρση για να απαλλαχθεί η δημόσια ζωή από τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες που τόσα χρόνια κλέβουν την χώρα. Απαιτείται παραπομπή τους σε ειδικό δικαστήριο, φυλάκιση των ενόχων και δήμευση της περιουσίας τους. Με τα συνεχή κατάπτυστα φοροεισπρακτικά μέτρα, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: