Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΙΑ...ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ...

kouvelhs
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ
- Οι φιλοδοξίες και τα επόμενα βήματα του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ - Ποιον προωθεί για διάδοχο - Τι σκέπτεται το Μαξίμου
Όσο και αν είναι πρόωρο να ανοίξει κανείς τη συζήτηση για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο παρασκήνιο υπάρχουν συζητήσεις αλλά και προετοιμασίες.
Όσο και αν ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού εν όψει και της Συνταγματικής Αναθεώρησης και κατατίθενται απόψεις για άμεση εκλογή του από το λαό, ο κ. Φώτης Κουβέλης δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για το ύπατο αυτό αξίωμα.
Θεωρεί ότι έχει κοινωνική αποδοχή που εκτείνεται σε όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα ενώ το προφίλ του ήπιου και συναινετικού πολιτικού, που έχει φιλοτεχνήσει, ταιριάζει με το αξίωμα.
Ακόμα και αν στη Συνταγματική Αναθεώρηση υπάρξει ρύθμιση για άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, και όχι έμμεση όπως είναι σήμερα από τη Βουλή, ο κ. Κουβέλης θεωρείται ότι μπορεί να εκλεγεί και με μεγάλη πλειοψηφία.
Θετικά είναι και τα μηνύματα από το Μαξίμου για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο αφού εξυπηρετούν και την πρόθεση αλλά και τη στρατηγική του Πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανοίγματα ενώ και ο κ. Βενιζέλος, πρόσφατα, μετέφερε σε συνεργάτες του την εκτίμηση ότι ''Ο Κουβέλης θέλει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας''.
Ίσως για αυτό ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δεν θέλει να μετέχει σε διεργασίες μιας επικείμενης συνεργασίας και κοινής εκλογικής καθόδου με το ΠΑΣΟΚ. Ενδεχόμενη μεταπήδηση του κ. Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα δημιουργήσει και νέα δεδομένα στη ΔΗΜΑΡ σε ότι αφορά την ηγεσία του κόμματος.
Πολλοί θεωρούν ως επικρατέστερο διάδοχο τον κ. Σπύρο Λυκούδη, ο κ. Κουβέλης όμως προσανατολίζεται να αναδείξει ένα στέλεχος από τη νέα γενιά που θα μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην ανανεωτική αριστερά και να αποτελέσει και αντίβαρο στον Αλέξη Τσίπρα.
Το στέλεχος αυτό, που ''φωτογραφίζεται'' δεν είναι άλλο από τον σημερινό Εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, τον κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: