Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ανέτοιμη η πολιτεία για το ενδεχόμενο κοπής Εθνικού νομίσματος

Ανέτοιμη η πολιτεία για το ενδεχόμενο κοπής Εθνικού νομίσματος
Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Πατρίδα μας κυβερνάται από πολιτικούς υπνοβάτες. Απίθανους τύπους που οδηγούν τη χώρα μας στα τυφλά. Σύρονται από τις εξελίξεις και αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους. Είναι πεπεισμένοι ότι έχουν την ικανότητα να δικαιολογούν τα πάντα, ακόμα και τα αδικαιολόγητα, και ότι θα παραπλανούν τον ελληνικό λαό εσαεί. Τώρα όμως υπάρχει η Χρυσή Αυγή που με τρόπο αυθεντικό θα αποκαλύπτει όλα τα ανομήματα του αμαρτωλού καθεστώτος.
Με την υπ’ αριθ. 9112/02-04-2013 ερώτηση του Συναγωνιστή και Βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππά ζητούσαμε απ’ το Υπουργείο Οικονομικών να μας ενημερώσει: α) κατά πόσον το ελληνικό κράτος, σε περίπτωση που παραστεί για οποιονδήποτε λόγο ανάγκη για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, έχει τη δυνατότητα τύπωσης χαρτονομίσματος και κοπής κερμάτων, β) Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν και σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα μηχανήματα εκτύπωσης χαρτονομισμάτων και κοπής κερμάτων της δραχμής, γ) Σε πόσο χρονικό διάστημα από την ημέρα επιστροφής στο εθνικό νόμισμα είναι σε θέση το κράτος μας να προβεί στην εκτύπωση αυτού.
Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ διά του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σταϊκούρα ήταν εντελώς ανεπαρκής. Συγκεκριμένα, για το σοβαρό αυτό ζήτημα ο κ. Σταϊκούρας αφιέρωσε μόλις τέσσερεις γραμμές λέγοντας ότι «…το ενδεχόμενο αυτό (σ.σ. της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα) αποκλίνει παρασάγγας από τον στρατηγικό προσανατολισμό της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές της κυβέρνησης…».
Με λίγα λόγια, τι κάνεις Γιάννη (Στουρνάρα); Κουκιά σπέρνω! Γιατί αυτή η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ από το Υπουργείο Οικονομικών; Γιατί αρνούνται να απαντήσουν στην ουσία του καυτού ερωτήματος; Η ερώτησή μας δεν μιλούσε για πρόταση ούτε για επιλογή επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, αλλά για το υποθετικό ενδεχόμενο κατά το οποίο στο άμεσο ή λιγότερο άμεσο μέλλον θα παραστεί η ανάγκη για να τυπωθεί εθνικό νόμισμα. Το Υπουργείο λησμονεί ηθελημένα, καθότι αρέσκεται να κωφεύει, ότι η (τυχόν) έξοδος από την Ευρωζώνη δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα γίνει επειδή η Ελλάδα θα το επιλέξει ή επειδή η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να προκύψει από εξωτερικές αιτίες και εξωγενείς παράγοντες. Στη φάση που βρισκόμαστε, ουδείς μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια και ασφάλεια την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Κρίσης. Η εξάπλωση της οικονομικής κρίσης και σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κ.ο.κ., καθώς επίσης και η αιφνιδιαστική κατάρρευση των προγραμμάτων διάσωσης δεν μπορούν να αποκλειστούν. Τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες της εσωτερικής ή εξωτερικής πολιτικής, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια προγραμματισμένη ή ακόμη και βίαιη κατάρρευση/διάσπαση της ευρωζώνης.
Σε μία τέτοια περίπτωση, η πορεία της χώρας θα εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την ετοιμότητά της να εκδώσει το συντομότερο δυνατόν εθνικό νόμισμα. Η δυνατότητα αυτή θα πρόσφερε στην Ελλάδα πολύ πιο ευνοϊκά δεδομένα και προοπτικές. Συνεπώς, η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, όχι μόνο δεν αντιστρατεύεται την προσπάθεια για παραμονή στη ζώνη του ευρώ, αλλά αντιθέτως θωρακίζει τη χώρα από την πιθανότητα ξαφνικού οικονομικού σοκ. Οι αναλύσεις των δανειστών μας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους βασίζονται σε εντελώς σχετικά δεδομένα και κριτήρια, και οι απόψεις τους μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή και με βάση τα εκάστοτε πολιτικά τους συμφέροντα.
Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε στην ουσία του ερωτήματος προκειμένου να κρύψει από τον ελληνικό λαό την αλήθεια, δηλαδή ότι η χώρα μας δεν μερίμνησε να διατηρήσει την υλικοτεχνική υποδομή για έκδοση εθνικού νομίσματος σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος του ευρώ. Βεβαίως, ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς θα επιμείνει στο ζήτημα και θα επανέλθει με νέα ερώτηση, ώστε να υποχρεώσει το ΥΠΟΙΚ να δώσει ξεκάθαρη απάντηση επί του θέματος. Συμπερασματικά, γίνεται αντιληπτό από όλο και περισσότερους συμπολίτες μας ότι η Πατρίδα μας δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο με πολιτικούς που έχουν μάθει να κρύβουν τη σκόνη κάτω απ’ το χαλί.
Χρειάζονται άνθρωποι με πατριωτισμό και προγραμματισμό. Μόνο με μια εθνική ηγεσία που θα ενδιαφέρεται για τις ανάγκες της δικής μας Πολιτείας και όχι για το τι θα πουν οι ξένοι, που θα προγραμματίζει έγκαιρα και θα προλαμβάνει τα πράγματα λειτουργώντας με διορατικότητα, μόνο έτσι μπορεί να ανακάμψει η Ελλάδα. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το Κίνημα της Χρυσής Αυγής. Ήρθε η ώρα να μπούνε στην άκρη οι αποτυχημένοι «εκσυγχρονιστές» και να πάρουν το τιμόνι της χώρας άνθρωποι που μπορούν να εμπνεύσουν τον ελληνικό λαό και τους λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης για να δημιουργήσουν μια Ελλάδα Ελεύθερη και Δυνατή!
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: