Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δήλωση-ξεφτίλα αστυνομικού για τον αλβανό που άρπαξε την 13χρονη:”Αγαπιούνται τα παιδιά..”-BINTEΟ

Δήλωση-ξεφτίλα αστυνομικού για τον αλβανό που άρπαξε την 13χρονη:”Αγαπιούνται τα παιδιά..”-BINTEO
Χωρίς σχόλιο παραθέτουμε τη δήλωση του αστυνομικού διευθυντή Καβάλας για τον αλβανό που αποπλάνησε την 13χρονη από τα Σπάτα. Η υπόθεση είχε τελικώς αίσιο τέλος, αφού βρέθηκε το κορίτσι, όμως αυτό δεν ακυρώνει τις ευθύνες των αρχών και της κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί στα της υποθέσεως ότι ο αλβανός είχε συλληφθεί στο παρελθόν με ποσότητα ναρκωτικών και είχε απελαθεί. Αυτό είχε γίνει πριν ένα χρόνο, όμως η διοικητική απέλαση δεν κατάφερε να κρατήσει τον αλβανό εκτός Ελλάδος. Λίγους μήνες μετά και αφότου «ξεκουράστηκε» πέρασε και πάλι τα αφύλακτα, «τρύπια», ελληνοαλβανικά σύνορα για να εγκληματίσει ξανά.

Για το εν λόγω ζήτημα ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστής Χρήστος Παππάς:
ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτες δηλώσεις Αστυνομικού Διευθυντή»
Σκίρτησε… η ευαίσθητη καρδιά του Αστυνομικού Διευθυντή που συνέλαβε τον Αλβανό κακοποιό ο οποίος είχε απαγάγει την 13χρονη ανήλικη, χρησιμοποιώντας για να την δελεάσει, γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αμετροεπείς δηλώσεις που προέβη αμέσως μετά τη σύλληψη, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει απαγωγή γιατί το κορίτσι πήγε με τη θέλησή του», για να καταλήξει στο απαράδεκτο «αγαπιούνται τα παιδιά»! Ο εν λόγω Αστυνομικός Διευθυντής, υπερβαίνοντας τα όρια του ανατεθειμένου καθήκοντός του, προέβη επομένως όχι μόνο σε κρίση που αφορά την ποινική ουσία της υπόθεσης, αίροντας τον ποινικό χαρακτηρισμό του κακουργήματος που αποδίδεται στις περιπτώσεις αυτές (αρπαγή ανηλίκου, άρθρο 324 παρ.2 ΠΚ), αλλά έκανε και απαράδεκτα για την ηθική τους υπόσταση σχόλια, που απάδουν του ρόλου του.
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1) Θα ληφθούν κατά του εν λόγω αξιωματικού πειθαρχικά μέτρα για τη συμπεριφορά του και αν όχι, γιατί;
2) Συνιστά η ενέργεια του εν λόγω το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος;
Αθήνα, 03/06/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: