Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ: ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΑΝΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΜΑΝΤΗΛΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης της μπούρκας στη Δανία, που είχε περάσει με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή στα τέλη Μαΐου. Το μέτρο προκαλεί φυσικά αντιδράσεις και οι «συνήθεις» ακτιβιστές σχεδιάζουν διαμαρτυρίες. 
Ο νόμος για την απαγόρευση της μπούρκας προβλέπει πρόστιμο 135 ευρώ. Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων, οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.350 ευρώ ή ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μηνών.
Παράλληλα, όποιος αναγκάζει έναν άνθρωπο να καλύπτει το πρόσωπό του χρησιμοποιώντας βία ή απειλή, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών.
Πάντως, από σήμερα οι Δανία γίνεται η πέμπτη χώρα που απαγορεύει την πλήρη κάλυψη του προσώπου, μια απόφαση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και διαξιφισμούς ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους πολέμιους του μέτρου.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η αστυνομία θα μπορεί να δίνει συστάσεις στις γυναίκες να βγάλουν την μπούρκα ή θα μπορεί να τους ζητάει να εγκαταλείπουν δημόσια μέρη.
Παντού στην Ευρώπη απαγορεύονται οι μπούρκες, εκτός από την χώρα των «ανοιχτών συνόρων», στην οποία όλα επιτρέπονται! Γι’ αυτό άλλωστε και μας… προτιμούν συστηματικά τα «προσφυγάκια»! Γιατί νιώθουν σαν στο… σπίτι τους!
Κ.Π.
https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: