Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Αμερικανός πρέσβης μπλεγμένος σε υπόθεση παιδεραστίας;

gkoutman4 461597871
Στέκι «ψαρέματος» εκδιδόμενων γυναικών αλλά και ανηλίκων φέρεται να είχε κάνει πάρκο των Βρυξελλών (κοντά στο πολυτελές σπίτι όπου διέμενε) ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Βέλγιο, Χάουαρντ Γκούτμαν.
Οπως αποκαλύφθηκε από έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έφερε στο φως της δημοσιότητας το CBS News και προκάλεσε σάλο, «ο πρέσβης συχνά δεν ακολουθούσε το πρωτόκολλο ασφάλειάς του, για να μπορεί να απολαμβάνει σεξουαλικές χάρες από πόρνες αλλά και ανήλικα παιδιά. Τόσο η συνοδεία του όσο και η ομάδα παρακολούθησης της πρεσβείας, που είναι στελεχωμένη από πολίτες της χώρας στην οποία βρίσκεται, ήταν όλοι ενήμεροι γι' αυτή τη συμπεριφορά».
Οπως είναι φυσικό, ο Αμερικανός διπλωμάτης, που χαίρει απεριόριστου θαυμασμού στο Βέλγιο, διέψευσε την αποκάλυψη και έκανε λόγο για «ανυπόστατες κατηγορίες», αλλά και για... αθώες βόλτες στο πάρκο που έκανε για να χαλαρώσει. «Ζω σε ένα όμορφο πάρκο στις Βρυξέλλες μέσα από το οποίο περνάει κανείς για να πάει σε πολλά μέρη. Σε καμία περίπτωση δεν προχώρησα σε κάποια απρεπή ενέργεια» δήλωσε ο Κάτμαν, που έμεινε σε αυτό το πόστο για τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με βετεράνο ρεπόρτερ στις Βρυξέλλες, ο πρέσβης είναι κάτι σαν θρύλος στη χώρα. «Είναι γνωστός ως ο Αμερικανός που πάει ακόμα και σε μικρές άθλιες πόλεις του Βελγίου, τις οποίες δεν έχουν ακουστά ούτε οι ίδιοι οι Βέλγοι», σε μια προσπάθεια για ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών. Ο διπλωμάτης που είναι γνωστός για το «κοφτερό και πονηρό χιούμορ του», όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του σάιτ The Cable, σύμφωνα με κάποιες βελγικές εφημερίδες, αν κατέβαινε ως υποψήφιος πολιτικός στη χώρα, θα εκλεγόταν!
Η υπόθεση του Γκούτμαν ωστόσο έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κύκλους που κάνουν λόγο για συστηματική συγκάλυψη σκανδάλων σεξουαλικού -και όχι μόνο χαρακτήρα- από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: