Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΕΞΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

images1
Μία είδηση πραγματικά απίστευτη... Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των βίαιων συγκρούσεων της αστυνομίας με τους αγανακτισμένους διαδηλωτές στην Τουρκία, έξι αστυνομικοί αυτοκτόνησαν!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, η οποία επικαλείται τον επικεφαλής των συνδικαλιστών της αστυνομίας, Φαρούκ Σεζέρ, η αιτία των αυοκτονιών εντοπίζεται στην αυστηρή κριτική που ασκήθηκε στα όργανα της τάξης, ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τις διαδηλώσεις, αλλά και στις εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες, υπό τις οποίες υποχρεώθηκαν να εργαστούν.
«Η βία που βλέπετε είναι, σε τελική ανάλυση, το αποτέλεσμα της βίας που υφίστανται οι αστυνομικοί. Δεν πρόκειται απλά για τη βία των διαδηλωτών εις βάρος τους, αλλά και για τις 120 ώρες συνεχόμενης δουλειάς, πολλές φορές χωρίς ψωμί και φαγητό» τόνισε ο κ. Σεζέρ.
Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απολογείτο, μέσω Twitter, για την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών.
Μια βία που, σύμφωνα τουλάχιστον με τα επίσημα στοιχεία, έχει οδηγήσει στο θάνατο τριών διαδηλωτών και στον τραυματισμό χιλιάδων ακόμα, σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.
Το βράδυ του Σαββάτου, η τουρκική αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκανε χρήση αντλιών νερού, για να διαλύσει 5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Άγκυρας.
Εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που διέκοψαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να διαλυθούν, παρά τις προσταγές των Αρχών, στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.
Οι δυνάμεις της τάξης καταδίωξαν τους διαδηλωτές που κατέφυγαν στα δρομάκια γύρω από την πλατεία, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια.
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: