Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μερικές σταράτες κουβέντες για την ΕΡΤ...


Έπρεπε να συμβούν τα όσα συνέβησαν με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλος ο βόθρος και η σαπίλα που την διακατείχαν όλα αυτά τα χρόνια.


Τα όσα παρακολουθήσαμε προχθες, στο διάστημα ανάμεσα στο διάγγελμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Κεδίκογλου μέχρι τη στιγμή που έπεσε το σήμα της ΕΡΤ, ήσαν εξόχως αποκαλυπτικά. Με τα όσα διαπίστωσε ο Ελληνικός Λαός ισχύσει η ρήση που λέει «μίλησε ο μουγκός και είδε ο τυφλός» (και «κέρασε ο εβραίος όλο το μαγαζί», όπως λένε κάποια αμετανόητα σταγονίδια…).
Τα μέχρι πρότινος υπάκουα παπαγαλάκια της ΕΡΤ, οι συντεταγμένοι υπάλληλοι που δίχως ίχνος ευαισθησίας διαβάζανε μέσω ‘‘ότο - κιού’’ τις ειδήσεις, όπως τις σερβίρανε οι κομματικοί τους προϊστάμενοι, που δεν είπαν το παραμικρό για τις καταστροφικές συνέπειες του μνημονίου (αλλά απεργούσαν μόνο όταν θίγονταν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα) ξαφνικά μετετράπησαν σε πάνθηρες και μάλιστα όχι ροζ…. Τα πιο πιστά σκυλιά της συγκυβέρνησης τώρα και τις εκάστοτε κυβέρνησης παλαιοτέρα, απέκτησαν ξαφνικά προσωπική άποψη. Ανακάλυψαν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη, επικίνδυνη και ότι δεν επιζητεί τον διάλογο. Ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των ξένων αφεντικών της, των διεθνών τοκογλύφων που ρήμαξαν τον τόπο. Είναι σαν να λέμε δηλαδή, ότι κάποιοι ανακάλυψαν ότι η Γη είναι στρογγυλή….

Επομένως, τα φερέφωνα της εκάστοτε κυβέρνησης δεν δικαιούνται δια να ομιλούν. Δεν δικαιούνται να παριστάνουν τους αντιστασιακούς όλοι εκείνοι οι δημοσιογραφίσκοι που μετετράπησαν στα πιο πειθήνια όργανα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Που εξευτέλισαν με την αήθη συμπεριφορά τους κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και σεβασμού προς την αντίθετη άποψη, όταν αυτή δεν συνταίριαζε με τα καθεστωτικά γούστα. Τι να πρωτοθυμηθούμε και τι να πρωτογράψουμε από την πανικόβλητη και εξοργιστικά υποκριτική στάση των μαρκουτσοφόρων και κονδυλοφόρων της ΕΡΤ; Πόση δόση εμετού να ξεράσουμε όταν είδαμε προχθές το βράδυ κάποιον ‘‘βαρύμαγκα’’ δημοσιογράφο της ΕΡΤ να ωρύεται ‘‘αυτή είναι η δημοκρατία τους’’, αναφερόμενος στην επικείμενη εισβολή των ΜΑΤ για το κλείσιμο του σταθμού; Σοβαρά, ρε ‘‘βαρύμαγκα’’; Τώρα ανακάλυψες ότι ‘‘αυτή είναι η δημοκρατία τους’’; Τώρα που σε απολύουν; Τόσα χρόνια που δούλευες στη ΕΡΤ δεν το είχες αντιληφθεί;

Το ήξερες βέβαια, αλλά όσο έπεφτε ο παχυλός μισθός στην τσέπη σου δεν είχες κανένα πρόβλημα.Ήξερες μόνο να παρουσιάζεις προσβλητικές ‘‘ειδήσεις’’ για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και να πουλάς φτηνή ειρωνεία εναντίον μας, συμπληρώνοντας με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο το κατάπτυστο ρεπορτάζ άλλης δημοσιογράφου εις βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Το τι ανοησίες ακούσαμε προχθές το βράδυ δεν λέγεται. Για ‘‘νέα πολυτεχνεία, ‘‘για σύγχρονες χούντες’’, ‘‘για μάχες μέχρι εσχάτων’’. Ανοησίες, γιατί τίποτα από όλα αυτά δεν λέγονταν όσο καιρό εξυπηρετούσαν τα μνημονιακά σχέδια, τα οποία όμως αφορούσαν όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. Είχαν το θράσος, την αναίδεια, την υποκρισία να λένε ότι η ΕΡΤ είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού (και όντως έτσι είναι), αλλά οι ίδιοι με την απρεπή συμπεριφορά τους απέναντι στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, να εμπαίζουν και να φτύνουν κατάμουτρα ένα τεράστιο μέρος του Ελληνικού Λαού, το οποίο ταυτίζεται μαζί μας.

Χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό αναπαρήγαγαν την (συν)κυβερνητική προπαγάνδα εναντίον μας, δείχνοντας μάλιστα και υπερβάλλοντα ζήλο με τις ‘‘έξτρα’’ αθλιότητες δικής τους επινόησης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Δεν μας καίγεται, λοιπόν, καρφάκι αν κάποιοι όπως η Έλλη Στάη, ο Προκόπης Δούκας, η Χρυσάνθη Ρουμελιώτου, ο Αντώνης Αλαφογιώργος, η Μάχη Νικολάρα, η Δώρα Αυγέρη, η Οντίν Λιναρδάτου και τόσοι άλλοι και άλλες δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίαυλο να μας υβρίζουν ασύστολα. Τους χρησιμοποίησαν ως εκτοξευτήρες λάσπης, τους ξεζούμισαν και τώρα που τους είναι περιττοί, τους πετούν στον κάλαθο των αχρήστων. Μαζί τους, δυστυχώς, την πληρώνουν και ευσυνείδητοι εργαζόμενοι (με την ουσιαστική έννοια του όρου) της ΕΡΤ.

Άνθρωποι που εργαζόντουσαν τίμια χωρίς αργομισθίες και προκλητικές παροχές και πληρώνουν τώρα τις υποσχέσεις της άβουλης συγκυβέρνησης προς τα αφεντικά της. Μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τα μέχρι χθες άφωνα παπαγαλάκια της εξαπάτησης. Η ΕΡΤ δεν ανήκει ούτε στην (εκάστοτε)κυβέρνηση, ούτε στους κατά καιρούς υπαλλήλους της. Αποτελεί τμήμα της περιουσίας του Ελληνικού Λαού και χρέος της είναι η αντικειμενική ενημέρωση του Έλληνα Πολίτη, δίχως παρωπίδες και κομματικές δεσμεύσεις. Μετετράπη, όμως, σ’ ένα φέουδο της παρακμιακής μεταπολίτευσης από τις εναλλασσόμενες ‘‘δημοκρατικές’’ κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Τώρα κλείνει λόγω της ανικανότητας των κυβερνητικών εκπροσώπων του καθεστώτος.

Στη θέση της πρόκειται να μπει ένα εξάμβλωμα, το οποίο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το σύστημα, απλά με λιγότερο κόστος και αναλόγως λιγότερα πειθήνια όργανα. Απέναντι στην ανικανότητα της ξενόδουλης συγκυβέρνησης και των μέχρι προ ολίγον ωρών πρόθυμων υποτακτικών της, δεν κάνουμε επιλογή αθλίων. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα επιδιώξει μια ΕΡΤ, καθαρή, Ανεξάρτητη και πάνω απ όλα Ελληνική!Μια δημόσια τηλεόραση που θα εργάζεται για το Κράτος μόνο όταν αυτό θα εξυπηρετεί το Έθνος. Χωρίς κηφήνες - αργόμισθους, παραχάραξη της Ιστορικής Αλήθειας, ανθελληνική προπαγάνδα και ταύτιση με ό,τι πιο διεφθαρμένο και σάπιο υπάρχει στο σύγχρονο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Μια ΕΡΤ όπου το αρχικό Ε θα σημαίνει, κυριολεκτικά και ουσιαστικά και όχι ψευδεπίγραφα και τυπικά, Εθνική - Ελληνική!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: