Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μυστικές συμφωνίες με την Τουρκία για Αιγαίο και ΑΟΖ παραδέχθηκε ο Α.Σαμαράς...!!



Εξαιρετικά λάθος μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στην Τουρκία την επαύριο των διελεύσεων τουρκικών πολεμικών πλοίων - και για πρώτη φορά στολίσκου αποτελούμενου από δύο πολεμικά - σε απόσταση λίγων μιλίων από τις ακτές της ανατολικής Αττικής, μιλώντας στο προσυνέδριο του κόμματός του στην Θεσσαλονίκη.

Ένα μήνυμα που στην ουσία καταλήγει με το "Όλα καλά, δεν τρέχει τίποτα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις".
Aλλά ταυτοχρόνως μίλησε και για "συμφωνίες" με την Τουρκία. Πού είναι αυτές οι συμφωνίες και γιατί δεν έχουν τεθεί σε γνώση των πολιτών της χώρας;
Ας δούμε ολόκληρη την αποστροφή της ομιλίας του για τα συγκεκριμένα θέματα:
"Τέλος, με την Τουρκία, δύο πράγματα είναι προφανή: Πρώτον, ότι τα προβλήματά μας δεν έχουν λυθεί. Και δεύτερον, ότι και οι δύο κυβερνήσεις θέλουν να υπάρξει μια περίοδος ηρεμίας στις μεταξύ μας σχέσεις. Το θέλουμε κι εμείς, για προφανείς λόγους.
Αλλά πρέπει να πω ότι το θέλει πλέον και η Τουρκία. Κι αυτό είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.
Δεν δεχόμαστε εμβαλωματικές λύσεις που κυοφορούν χειρότερα προβλήματα για το μέλλον. Δεν κρύβουμε, επαναλαμβάνω, προβλήματα κάτω από το χαλί που θα τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον.
Δεν αφήνουμε ανύπαρκτα προβλήματα να πάρουν διαστάσεις επικίνδυνες. Δεν εκβιαζόμαστε αλλά και δεν εκβιάζουμε. Δημιουργούμε συνθήκες ηρεμίας ανάμεσά μας. Ηρεμίας που την έχουν ανάγκη και οι δύο χώρες.
Προσπαθούμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσά μας. Εμπιστοσύνης που θα ωφελήσει πολύ μελλοντικά. Εμπιστοσύνης με μηνύματα αλήθειας. Θα το έλεγα μια διπλωματία αλήθειας,
Ήδη τα συζητήσαμε μεταξύ μας σε βάθος όλα αυτά. Τα συμφωνήσαμε σε μεγάλο βαθμό. Κι εφ’ όσον τηρηθούν τα συμφωνημένα, το κλίμα ανάμεσά μας μπορεί πράγματι να αλλάξει. Αυτό, άλλωστε, νομίζω ότι αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα και για τους δύο λαούς μας".
Οι τέσσερις φράσεις-κλειδιά είναι
- "Θέλουν (σ.σ.: οι Τούρκοι) να υπάρξει μια περίοδος ηρεμίας στις μεταξύ μας σχέσεις".
- "Δεν αφήνουμε ανύπαρκτα προβλήματα να πάρουν διαστάσεις επικίνδυνες"
- "Δεν εκβιάζουμε"
- "Τα συμφωνήσαμε σε μεγάλο βαθμό. Κι εφ’ όσον τηρηθούν τα συμφωνημένα, το κλίμα ανάμεσά μας μπορεί πράγματι να αλλάξει".
Κατ'αρχήν ομολογεί με την τελευταία φράση όχι απλώς μια μυστική διαβούλευση, αλλά και ύπαρξη "συμφωνίας". Καλό θα ήταν να έλεγε στον ελληνικό λαό τι ακριβώς έχουν συμφωνήσει.:
Γιατί βάσει της συμπεριφοράς της Τουρκίας στο Αιγαίο πρέπει να έχουν συμφωνήσει για:
- Έρευνες για υδρογονάνθρακες επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
- Κατάργηση της ΑΟΖ που συνιστά η ύπαρξη του συμπλέγματος νησιών της Μεγίστης
- Υπερπτήσεις επάνω από ελληνική νησιά,
- Πλόες τουρκικών πολεμικών ελάχιστα μίλια από τις ακτές του νομού της πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους
- Ανάληψη αποστολών έρευνας-διάσωσης εντός του ελληνικού FΙR και
- Παραβιάσεις των εναέριων συνόρων μας με ρυθμό "πολυβόλου".
Αυτά έχει συμφωνήσει ο Α.Σαμαράς με την Τουρκία;
Εδώ λοιπόν, δύο τινά συμβαίνουν: Είτε ότι αυτός ΝΟΜΙΖΕΙ ότι έχουν συμφωνήσει στην Άγκυρα να πάψουν την αναθεωρητική πολιτική τους και τις προκλήσεις τους και ζει σε έναν κόμσο εικονικής πραγματικότητας, πλέον.
Είτε ότι συμφώνησε να μοιράσει το Αιγαίο και τα δικαιώματα που απορρέουν από την ελληνική εδαφική κυριαρχία στο Αιγαίο.
Στην πρώτη περίπτωση κάνει το ίδιο εγκληματικό λάθος που έκανε ο Τσάμπερλεν στο Μόναχο το 1936. Στην δεύτερη περίπτωση έχει απλά τελέσει το αδίκημα της προδοσίας.
Αλλά δεν πιστεύουμε ότι υφίσταται περίπτωση να ισχύει το δεύτερο ενδεχόμενο. Άρα μένουμε στο πρώτο.
Το ότι πιστεύει ότι τον σέβονται οι Τούρκοι και συμφωνούν μαζί του είναι καλό για την προσωπική του αυτοπεποίθηση, αλλά κανονικά θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί ότι στην Άγκυρα "γράφουν" και αυτόν και όλους τους Έλληνες πρωθυπουργούς της τελευταίας 20ετίας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους...
Το ότι "θέλουν οι Τούρκοι να υπάρξει μια περίοδος ηρεμίας στις μεταξύ μας σχέσεις" είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι το ισχυρίζεται, όταν τα γεγονότα λένε άλλα: 219 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, δύο φορές πτήσεις επάνω από το ελληνικό έδαφος και 111 παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων, μέχρι τις 30 Απριλίου 2013, βάσει των στοιχείων του ΓΕΕΘΑ.
Άλλη μία φορά πέταξαν επάνω από ελληνικό έδαφος τα μαχητικά τους πριν δύο εβδομάδες. Αυτά είναι τα γεγονότα.
Προφανώς προσπαθώντας να διασκεδάσει ακριβώς αυτά τα γεγονότα, δήλωσε ότι "Δεν αφήνουμε ανύπαρκτα προβλήματα να πάρουν διαστάσεις επικίνδυνες". Εδώ μιλάει το φάντασμα των Ιμίων. Και δείχνει και τι θα ακολουθήσει σε ανάλογη περίπτωση στο μέλλον: Ανάλογες εκδηλώσεις της τουρκικής επιθετικότητας θα χαρακτηριστούν "ανύπαρκτα προβλήματα" ή "Δεν θα κάνουμε και πόλεμο για έναν βράχο" που είχε πει και ο Γ.Αρσένης μετά το φιάσκο των Ιμίων στην περίφημη συνέντευξή του.
Και τέλος είπε το περίφημο "Δεν εκβιάζουμε".
Πρώτον, γιατί να "εκβιάσουμε"; Δεν διεκδικούμε τίποτα. Η Τουρκία διεκδικεί. Αυτή "σκρινάρει" στο Αιγαίο. Αυτή είναι η αναθεωρητική δύναμη, όχι η Ελλάδα.
Πως μπορεί να εκβιάσει ένα κράτος το οποίο απλά επιζητεί να ισχύσουν οι συνθήκες; Εκβιάζει ο νοικοκύρης τον δυνητικό κλέφτη ή τον επίδοξο καταπατητή του χωραφιού του; Όχι βέβαια!
Άρα η φράση "Δεν εκβιαζόμαστε αλλά και δεν εκβιάζουμε", απλά έβαλε στην ίδια ζυγαριά το θύμα και τον θύτη.
Άσε που και για να "εκβιάσεις" σε διακρατικό επίπεδο μια χώρα σαν την Τουρκία, πρέπει να έχεις κότσια ή "balls" που λένε και οι Αμερικανοί.
Κάτι που είναι είδος εν ανεπαρκεία στην ελληνική πολιτική ελίτ, εξέχων μέλος της οποίας είναι ο, κατά τ'άλλα, συμπαθής Α.Σαμαράς...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: