Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΣΚΑΣΑΝ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!

samaras _Α_Β+¬_Δ+__Ζ_Θ+χ
Κι ενώ το πράγμα με την ΕΡΤ ξεκίνησε στη μυστική συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη της προηγούμενης Κυριακής ως μια στημένη ιστορία προκειμένου ο μεν Αντωνάκης να κάνει μια ανέξοδη επίδειξη αποφασιστικότητας, οι δε Βενιζέλος και Κουβέλης μια επίσης ανέξοδη επίδειξη… επαναστατικότητας, κάπου χάλασε η… συνταγή και η υπόθεση τραβάει πολύ μακριά!
Έτσι, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη νεολαία του κόμματός του, ο Σαμαράς έκανε ένα μεγάλο βήμα πίσω, προτείνοντας δημόσια στους δύο συνεταίρους αυτά που είχαν… προσυμφωνήσει την Κυριακή και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι: να λειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με προσωπικό που θα υπέγραφε δίμηνες συμβάσεις, άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για την «νέα ΕΡΤ» και κανονική επαναλειτουργία της επί νέας βάσεως τον Σεπτέμβρη.
Αλλά, οι… άπιστοι συνέταιροι δεν τήρησαν τη συμφωνία και απέρριψαν την πρόταση! Κοινώς, «του την έκαναν»!
Ιδού η απάντηση του ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του με απόλυτη σαφήνεια. Η δήλωση του κ. Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ».
Και η απάντηση της ΡΗΜΑΔ:
«Δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμάς».
Ταυτόχρονα, αρνητική θέση στη μεταβατική λειτουργία πήρε και το σωματείο της ΕΡΤ, ενώ η έκπληξη (;) ήρθε από τον Παπούλια, ο οποίος ενώ υπέγραψε το κλείσιμο της ΕΡΤ –ενώ είχε τη δυνατότητα να μην το υπογράψει- τώρα ζητάει (μέσω «κύκλων» της προεδρίας…) να… ανοίξει η ΕΡΤ!
Προφανώς, ο Σαμαράς πήγε για μαλλί και βγαίνει… κουρεμένος. Λέγεται, πως τα συνεταιράκια του την έσκασαν και αθέτησαν τη συμφωνία, γιατί αποτελούν μέρος σχεδίου για την εκδίωξή του από την πρωθυπουργία – όπως έγινε με τον συμφοιτητή του Jeffrey, με αφορμή το δημοψήφισμα που είχε εξαγγείλει! Μάλιστα, έχουν ακουστεί και τα πρώτα ονόματα αντικαταστατών του: Αβραμόπουλος, Ντόρα κ.α. Αν, όμως, δεν παραιτηθεί οικειοθελώς ο Σαμαράς (πράγμα δύσκολο, γιατί σίγουρα πίσω από το σχέδιο βρίσκονται ισχυρά συμφέροντα), τότε περιπλέκεται το πράγμα και δεν αποκλείονται ακόμα και πρόωρες εκλογές.
(ΥΓ): Όπως ήρθαν τα πράγματα, μοναδική διέξοδος για τον Αντωνάκη είναι ίσως μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (η απόφαση θα βγει οπωσδήποτε τη Δευτέρα), που θα ορίζει το άνοιγμα της ΕΡΤ μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία της νέας εταιρείας. Με το πρόσχημα ότι σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ο Αντωνάκης μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως σωσίβιο για να διασωθεί. Αλλά, μέχρι πότε;
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: