Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Παραφροσύνη - Από 88 σε 165 εκατομμύρια οι περικοπές στους μισθούς στρατιωτικών το 2014 !!


“Δυναμίτη” στα θεμέλια της Εθνικής Άμυνας τοποθετεί πλέον το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες σε εγκύκλιό του σχεδόν διπλασιάζει τις περικοπές στο κονδύλι της μισθοδοσίας του προσωπικού για το 2014!


Οι φήμες και οι πληροφορίες που έλεγαν ότι από τα περίπου 440 εκατομμύρια περικοπών που προβλεπονταν στο μεσοπρόθεσμο το υπουργείο Οικονομικών θα ζητούσε να ανέβουν στο 1 δις δεν επιβεβαιώθηκαν ,αλλά το “φιρμάνι” που έχει ετοιμάσει είναι ακόμη χειρότερο : το μεσοπρόθεσμο προέβλεπε 88 εκατομμύρια μειώσεις το 2014 από την μισθοδοσία του προσωπικού. Η νέα οδηγία έχει ανεβάσει αυτό το ποσό στα 165 εκατομμύρια!!!

Στο ίδιο έγγραφο ζητούνται περικοπές 120 εκατομμυρίων στα λειτουργικά έξοδα και 155 εκατομμυρίων σ΄ ότι έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς οι οποίοι πλέον δεν αφορούν παρά συντήρηση και ανταλλακτικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης “ελπίζει” και σε “αποχώρηση 2500 στελεχών”, τα οποία βέβαια δεν διευκρινίζεται αν θα “αποχωρήσουν” με την θέλησή τους ή αν θα δούμε και απολύσεις ακόμη και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το θέμα των απολύσεων το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ και δημοσιεύτηκε στον Τύπο χωρίς να διαψευστεί.

Επιπλέον τώρα στο τραπέζι φαίνεται ότι υπάρχει ανοιχτό και το θέμα των“μετατάξεων” !
Μπορούν να γίνουν απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις; Για 7000 ΕΠΟΠ οι οποίοι δεν έχουν μονιμοποιηθεί φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τους προστατεύει. Για όλους τους υπόλοιπους είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να τεθεί θέμα. Αν και πλέον τίποτα δεν εκπλήσσει.

Αν ο διπλασιασμός των περικοπών στην μισθοδοσία περάσει ,τότε οι κραδασμοί στις Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι τόσο ισχυροί που η κατάρρευση δεν θα είναι απίθανη εξέλιξη.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: