Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Κεμαλικοί και κομμουνιστές μαζί στην Τουρκία, όπως το 1922 - Από κοντά και ο Σύριζα

turkey-38(1)
Την ίδια ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι διεθνείς οργανώσεις «υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι περιβόητοι Anonymous (δηλαδή η CIA αυτοπροσώπως), ακόμα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (που εξέδωσε ανακοίνωση για το δικαίωμα της συνάθροισης…) τάσσονται αναφανδόν υπέρ της «τουρκικής άνοιξης», το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ φανερώθηκαν ανοιχτά πλέον για το ρόλο που παίζουν: είναι αμερικανοκομμουνιστές και μάλιστα με… περικεφαλαία! Και πως θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά άλλωστε, αφού το Κ.Κ. Τουρκίας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη στημένη εξέγερση, παίζοντας το ρόλο του μαντρόσκυλου των κεμαλικών (όπως το 1922, με την ανθελληνική συμμαχία Λένιν-Κεμάλ) και κατ’ επέκταση των δυνάμεων που κρύβονται πίσω από την αναταραχή, δηλαδή των αμερικανοκομμουνιστών.
s_t18_RTX108EZ
Ιδού οι ανακοινώσεις των αμερικανοκομμουνιστών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ:
ΚΚΕ:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την καταστολή και τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν, εναντίον των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό και τη νεολαία της Τουρκίας, όπως επίσης και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας που συμμετέχει ενεργά στις λαϊκές κινητοποιήσεις».
ΣΥΡΙΖΑ:
«Η διαμαρτυρία που ξεκίνησε με αφορμή το πάρκο Γκεζί έχει εξελιχτεί σε μια εξέγερση για τη δημοκρατία, τις ελευθερίες, την αξιοπρέπεια. Η πολιτική Ερντογάν αποτελεί δείγμα του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού της «ανάπτυξης» και της «ανταγωνιστικότητας» που παρουσιάζεται και στις χώρες του νότου ως παράδειγμα προς μίμηση. Του νεοφιλελευθερισμού που εξαθλιώνει τους λαούς και καταργεί τις δημοκρατικές ελευθερίες. Όπλο της τουρκικής κυβέρνησης είναι η κρατική καταστολή και η σιωπή των εγχώριων media, σύμμαχος των διαδηλωτών, όμως, είναι ένα διεθνές κίνημα αλληλεγγύης, που περνά τα όρια της Ευρώπης. Αυτό το κίνημα πρέπει να δυναμώσουμε και στη χώρα μας και να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τη δύναμη των λαών απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκπροσώπους του».
s_t36_66942245
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ (η οποία διοργανώνει σήμερα και συγκέντρωση «αλληλεγγύης»):

«Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Όταν κι εδώ στην Ελλάδα, μας έχει πει ξεκάθαρα η κυβέρνηση ότι δε θ’ αφήσει τίποτα να σταθεί στο δρόμο της «ανάπτυξής» τους, τι άλλο χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ότι οι εικόνες της Κων/πολης είναι και δικές μας εικόνες; Η αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης απέναντι στο κοινό τους αντίπαλο, στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και στη λιτότητα, γέννησαν το ξέσπασμα των πλατειών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της. Την αλληλεγγύη αυτή την έχουν ανάγκη οι σύντροφοί μας στην Κων/πολη. Την έχουμε ανάγκη κι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι που η ζωή μας συνθλίβεται για τα κέρδη των λίγων. Ο αγώνας τους είναι δικός μας, η εξέγερσή τους είναι έμπνευσή μας, η νίκη τους είναι νίκη μας και οι φωνές τους είναι και φωνές μας. Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν κάλεσμα σε όλους να συγκεντρωθούν τη Δευτέρα στις 17:30, έξω από την Τουρκική πρεσβεία, Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης. Από τη Λισσαβώνα μέχρι το Ταξίμ, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι λαοί!
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: