Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο Ερντογάν χτίζει τζαμί στην πλατεία Ταξίμ και γκρεμίζει το πολιτιστικό κέντρο Κεμάλ Ατατούρκ

fice
Κοντά στις 2000 οι συλλήψεις, εκατοντάδες τραυματίες, μεταξύ τους και πολλοί αστυνομικοί, σκηνές ανείπωτης βίας κάνουν το γύρο του κόσμου – Έχουν καταστραφεί 90 (!) αστυνομικά οχήματα
Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκίνηση των επεισοδίων (αν και τα σφυροδρέπανα παντού εμφανίζουν και άλλους να μπαίνουν στο κόλπο), μίλησε για «πλιατσικολόγους» και όσον αφορά στο γκρέμισμα του πολιτιστικού κέντρου τόνισε πως «δεν θα ζητήσω την άδεια από τον αρχηγό του CHP (σ.σ. την αξιωματική αντιπολίτευση) ή από μερικούς πλιατσικολόγους». Είπε μάλιστα πως στη θέση του πολιτιστικού κέντρου, θα κτιστεί όπερα.
Γροθιά στο κεμαλικό μαχαίρι από τον Ερντογάν, που προσπαθεί να εξισλαμίσει το «κοσμικό» τουρκικό κράτος. Τα έβαλε μάλιστα, ως παλαιάς κοπής πολιτικός, με τα social media, μιλώντας για τον «μπελά του Twitter», αποκαλώντας τον χώρο διάδοσης ψεμάτων. Την ίδια ώρα, οι ταραχές και οι διαμαρτυρίες κλιμακώνονται, με την κυβέρνηση της Συρίας να ειρωνεύεται τον Ερντογάν, εκδίδοντας ταξιδιωτική οδηγία!
Και το σχόλιο του Νταβούτογλου στο... Twitter: «Η συνέχιση των διαδηλώσεων δεν θα έχει κανένα όφελος αλλά θα αμαυρώσει τη φήμη της χώρας μας που απολαμβάνει το θαυμασμό τόσο στην περιοχή μας όσο και σε όλο τον κόσμο».
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: