Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...!!!


Ο Γιάννης Γιγουρτσής

Πώς περιγράφει την κατάσταση ένας Ηρακλειώτης που ζει στην Πόλη- "ο κόμπος έφτασε στο χτένι,και ο τουρκικός λαός αποφάσισε να αντιδράσει"

Ο Ηρακλειώτης Γιάννης Γιγουρτσής που ζει στην Κωσταντινούπολη και διδάσκει στην Μεγάλη του Γένους Σχολή περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές στην Τουρκία. Στην ανάρτησή του στα social media επισημαίνει ότι "ο κόμπος έφτασε στο χτένι,και το τουρκικός λαός,,παρά το ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ανάπτυξη και ο ίδιος περνά μια περίοδο σχετικής ευμάρειας (πλαστής ή όχι αδιάφορο αυτή τη στιγμή), ευμάρια που πολλοί στην Ελλάδα ήδη νοσταλγούν αποφάσισε να αντιδράσει" .Γραφει χαρακτηριστικά:

"Για τους φίλους μου στην Ελλάδα:
Μπορεί να συμβεί και σε σας- ή μήπως έχει ήδη συμβεί...
Πώς θα σας φαινόταν αν αύριο μπουλντόζες ισοπέδωναν τον Εθνικό Κήπο, το άλσος Βεϊκου, το άλσος στο Πεδίο του Άρεως ή το Πάρκο Τρίτση για να κατασκευαστούν εμπορικά κέντρα και πολυκατοικίες;Πώς θα σας φαινόταν αν η διαμαρτυρία των κατοίκων αυτών των περιοχών εξελισσόταν σε σύγκρουση με την αστυνομία κατά την διάρκεια της οποίας άνθρωποι θα έχαναν την ζωή τους ή θα ακρωτηριάζονταν;Αυτό συμβαίνει στην Κωνσταντινούπολη εδώ και τρεις μέρες.
Η τουρκική αστυνομία είναι γνωστή για ωμή βία και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα τουρκικά κανάλια συμπεριφέρονται λες και δεν συμβαίνει τίποτα, ενώ οι προειδοποιήσεις για διακοπή του διαδικτύου τις επόμενες ώρες, του μόνου τρόπου επικοινωνίας και διάδοσης των εξελίξεων, κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικές. Παράλληλα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις διοργανώνονται διαδηλώσεις συμπαράστασης ενώ και στην Αθήνα προγραμματίζεται διαδήλωση την Δευτέρα για τον ίδιο λόγο.

Η κατάλυση-κατάργηση της δημοκρατίας αφορά τους πάντες και δεν συμβαίνει μόνο όταν μας καταργούν το δικαίωμα στην εργασία, μας μειώνουν τους μισθούς ή μας απολύουν, ούτε έχει εθνικότητα. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι,και το τουρκικός λαός,,παρά το ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ανάπτυξη και ο ίδιος περνά μια περίοδο σχετικής ευμάρειας (πλαστής ή όχι αδιάφορο αυτή τη στιγμή), ευμάρια που πολλοί στην Ελλάδα ήδη νοσταλγούν αποφάσισε να αντιδράσει: οι ελευθερίες του περιορίζονται, η ποιότητα ζωής του υποβαθμίζεται η κοινωνία συντηρητικοποιείται . Οι παρεμβάσεις των κυβερνόντων περνούν πλέον και στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων και η χώρα αλλάζει με τρόπο αφυκτικά γρήγορο. Η επικείμενη καταστροφή του πάρκου στο Ταξίμ ήταν η θρυαλλίδα. Το πού θα οδηγήσει αυτή η έκρηξη δεν είναι ακόμα σαφές, σίγουρα πάντως κάτι νέο φαίνεται να γεννιέται εδώ.

Θα σας ενημερώνουμε διαρκώς για τα γεγονότα, που πλέον δεν αφορούν μονο την καταστροφή του πάρκου αλλά άπτονται θεμάτων με πανανθρώπινη αξία όπως η ελευθερία και η δημοκρατία και άρα μας αφορούν όλους.

cretalive.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: