Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Φορολογικό παραλήρημα της εγχώριας τρόικας κατ΄ εντολή των διεθνών τοκογλύφων


H ελληνική τρόικα σε συνεργασία με την ξένη πλουτοκρατία των Βρυξελλών προχωρά προσηλωμένη στο σχέδιο εξόντωσης του Ελληνικού λαού. Το νέο Φορολογικό νομοσχέδιο για ακόμη μία φορά στοχεύει εκεί που το εισόδημα δεν μπορεί να κρυφτεί. Δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε εκτενώς το τι θα έπρεπε να γίνει, όσο το να πάρουμε μια πρώτη γεύση για το πως οι Κλέφτες της ζωής μας αντιλαμβάνονται την έννοια της επιβίωσης και της ανακατανομής του πλούτου.
Πιο αναλυτικά, με το καινούργιο νομοσχέδιο σχεδιάζεται η κατάργηση όλων των διατάξεων με τις οποίες προβλέπεται ο προσδιορισμός των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με βάση τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, λόγω της έναρξης εφαρμογής καινούργιων έμμεσων τεχνικών ελέγχου, μέσω των οποίων καθιερώθηκαν καινούργιου τύπου τεκμήρια. Ακόμη καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος, ο οποίος επιβάλλεται αυτοτελώς με συντελεστές 1.5% και 3%, στα εισοδήματα από ακίνητα. Επίσης, η δήλωση φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να υποβάλλεται το αργότερο μέχρι την 1η Απριλίου του οικονομικού έτους, όμως ο φόρος θα πρέπει να καταβάλλεται πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης.
Καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν την υποχρέωση των φορολογουμένων να καλύπτουν το 25% των ετησίων εισοδημάτων τους μέχρι τις 60.000 € με την αξία αποδείξεων λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που έχουν συλλέξει. Εκτός των άλλων καθιερώνεται καινούργιο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις. Με το καινούργιο σύστημα εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές άνω των 800 € θα έχουν μεγαλύτερες κρατήσεις φόρου με αποτέλεσμα τα καθαρά ποσά αποδοχών τους να μειωθούν ως και 20%. Ακόμη καθορίζεται καινούργια νομοθεσία προβλέψεων για τις επισφαλείς απαιτήσεις των επιχειρήσεων και παράλληλα αποτελεί παρελθόν η έκπτωση 5% επί του μηνιαίου φόρου, που παρακρατείται από μισθούς και συντάξεις.
Ταυτόχρονα σταματάει η φορολογική ελάφρυνση για τους νέους επαγγελματίες που καθιερώθηκε με τη τελευταία φορολογική νομοθεσία και προβλέπει ότι οι νέοι επιτηδευματίες, δικαιούνται μειωμένης κατά 50% φορολόγησης για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματός τους. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που λαμβάνουν τις αποδοχές τους από μία μόνο πηγή, λόγω της φορολόγησης των εισοδημάτων τους στην πηγή, ενώ από την άλλη αυξάνεται η προκαταβολή φόρου για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 55% στο 90% του κύριου φόρου εισοδήματος και για τις Ανώνυμες Εταιρίες (ΑΕ) και τις Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) από το 80% στο 90% του φόρου. Για τις καινούργιες Ομόρρυθμες Εταιρίες (ΟΕ) και (ΕΕ) η προκαταβολή φόρου ανεβαίνει από το 27.5% στο 90%, ενώ για τις καινούργιες ΑΕ και ΕΠΕ αυξάνεται από το 40% στο 90%.
Εκτός από τα παραπάνω καθιερώνεται καινούργιο μόνιμο σύστημα τεκμαρτού προσδιορισμού των εισοδημάτων όλων των επιχειρήσεων με την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου. Τέλος αποτελεί παρελθόν το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους απολυόμενους εργαζόμενους. Οι αποζημιώσεις αυτές θα φορολογούνται πλέον με την κλίμακα φορολογίας των μισθωτών και των συνταξιούχων θα συναθροίζονται με τα λοιπά εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται πλέον από το πρώτο ευρώ με φόρους που θα φθάνουν μέχρι το 42%. Σήμερα οι αποζημιώσεις για απολύσεις, απαλλάσσονται του φόρου μέχρι του ποσού των 60.000€. Παράλληλα προσδιορίζονται ξεκάθαρα οι δαπάνες, που δεν αναγνωρίζονται για έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. Με λίγα λόγια, όλοι μας θα δεχτούμε ξανά μείωση εισοδήματων και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικονομικό κύκλο.
Όλοι αυτοί οι πολιτικοί... φωστήρες από την μεταπολίτευση και μετά είναι ένοχοι γιατί υπηρέτησαν μία πολιτική που με βεβαιότητα οδηγούσε στην σημερινή τραγωδία, είναι υπόλογοι γιατί δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα το πού οδηγούμαστε. Ας αντιληφθούν τουλάχιστον σήμερα, ότι εκείνο που πρέπει να κάνουν είναι να αφήσουν το τιμόνι της Ελλάδος γιατί είναι ανίκανοι και λιγούριδες του χρήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η Χρυσή Αυγή έχει πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσει για την ανάκαμψη του Έθνους, αλλά θα τα καταφέρει!.
Παναγιώτης Παγκάκης, οικονομολόγος
Τ.Ο. Καρδίτσας

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: