Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ

rama-tanjug-ap-hektor-pustina__article
Γράφει ο Νικογιάννης
Την ώρα που οι πάντες στην χώρα βρίσκονται στον αστερισμό της συμφωνίας με τους δανειστές  και της επικοινωνιακής αντίστασης Τσίπρα, οι γείτονες εγείρουν αξιώσεις.  Έτσι μετά τις προκλητικότατες δηλώσεις Νταβούτογλου : «Είμαστε έτοιμοι για νέες κατακτήσεις»,  τις δηλώσεις  Ερντογάν σχετικά με τις Κυπριακές ενεργειακές πηγές  : «Η Τουρκία δεν κάνει βήμα πίσω από την πολιτική της στο Κυπριακό και στο θέμα των ενεργειακών πηγών. Το φυσικό αέριο της Κύπρου ανήκει και στις δυο πλευρές. Και πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει στην περιοχή χωρίς την έγκριση της Τουρκίας», των σούρτα φέρτα στην Θράκη μας και των συνεχών προκλήσεων ήρθε η σειρά του αλαβανοκατσαπλιά  Έντι Ράμα να δηλώσει ότι απαγορεύει στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό της πλούτο στο Ιόνιο Πέλαγος, την στιγμή μάλιστα που η Αλβανία προχωρά σε έρευνες υδρογονανθράκων σε αμφισβητούμενο «οικόπεδο» πάνω από τα Διαπόντια νησιά.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να προχωρήσει στην επίλυση της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα, με τα μέσα που προσφέρει το διεθνές δίκαιο, καθώς χαρακτήρισε «εντελώς ανόητο» το ανεπίλυτο ζήτημα του «εμπόλεμου» μεταξύ των δύο χωρών.
 Όταν ρωτήθηκε, στη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό κανάλι «News 24″, αν για το θέμα αυτό η Αλβανία θα υποβάλει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, ο  Ράμα απάντησε: «Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει η ελληνική πλευρά να έχει αρχίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα εξερεύνησης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος, διότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε σοβαρό αδίκημα, και καταπάτηση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας».
 Όμως παραδόξως, ενώ ο Ράμα επιδιώκει να ακυρώσει τα νόμιμα δικαιώματα του ελληνικού Κράτους στο Ιόνιο Πέλαγος, δεν έχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσει ο ίδιος σε δικές του έρευνες σε υπό αμφισβήτηση περιοχές.
Σ΄ ένα Εθνικό Κράτος όπου ο υπουργός των Εξωτερικών δεν θα χορεύει με αυτούς που εγείρουν κυριαρχικά δικαιώματα εναντίον της Ελλάδας και ενός πραγματικού ηγέτη και όχι ικέτη, την επόμενη κιόλας των δηλώσεων θα είχαν αρχίσει  πρόγραμμα εξερεύνησης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος, αν τολμούσε ο οποιοσδήποτε αλβανοκατσαπλιάς να κάνει τέτοιες  δηλώσεις.
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: