Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Aξιωματούχος της Ε.Ε.: Οι δανειστές θα αποσύρουν την πρότασή τους - Απειλή για capital controls ως απάντηση στο δημοψήφισμα

H πρώτη κίνηση που φαίνεται να εξετάζουν οι εταίροι μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα είναι τα capital controls, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι "το Eurogroup θα διεξαχθεί" σήμερα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο η συζήτηση να επικεντρωθεί πλέον σε ένα "σχέδιο Β", κάτι που φέρεται να επιθυμεί "ένας ορισμένος αριθμός χωρών", σύμφωνα με τον ίδιο.

Η συζήτηση περί εναλλακτικών σχεδιασμών αφορά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, εξήγησε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ουσιαστικά σημαίνει πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα λήγει την Τρίτη.

Επικαλείται αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος αναφέρει πως στο Eurogroup του Σαββάτου θα συζητηθούν εναλλακτικές για μεγαλύτερη βοήθεια διάσωσης στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων και η επιβολή capital controls.

Mάλιστα, ο ευρωπαίος αξιωματούχος δίνει και μία άλλη διάσταση στο θέμα λέγοντας πως οι Έλληνες θα ψηφίσουν για μία συμφωνία που δεν είναι πάνω στο τραπέζι.
 http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: