Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ: ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

Συζήτηση για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο διεξήχθη στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο Επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Αττική» Ηλίας Παναγιώταρος στην κ. Δούρου τόνισε τα εξής: Παρατηρήσαμε στο λόγο σας πλήρη, ολοκληρωτική αποποίηση ευθυνών από μέρους σας, λέγατε ότι η Περιφέρεια δεν είχε καμιά αρμοδιότητα, έκανε και περισσότερα από όσα έπρεπε , μετακινήσατε τις ευθύνες στο πυροσβεστικό σώμα, αυτό μας είπατε επί της ουσίας, και ας ελπίσουμε κάποια στιγμή ότι θα γίνουν έρευνες, ανακρίσεις κλπ.,  έτσι ώστε να δούμε ποιος ευθύνεται γι αυτό το θέμα, ποιος έχει ευθύνες πολιτικές. Δεν υπήρξε πρόληψη κα Δούρου. Είσαστε 1 χρόνο Περιφερειάρχης χρόνος  αρκετός για να είχατε λάβει κάποια βασικά μέτρα. Όσο χαοτική και αν είναι η περιοχή του Ασπροπύργου, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα μπορούσαν να είχαν αξιολογήσει τα πολύ σοβαρά προβλήματα και μετά να πάμε σε προβλήματα μικρότερα, όχι μείζονος σημασίας αλλά ήσσονος. Ολόκληρο εργοστάσιο ήταν όπως αποδείχθηκε, μια βόμβα στην κυριολεξία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα έπρεπε να το είχαν αντιληφθεί καιρό τώρα. Διότι από τις πληροφορίες που έρχονται αφότου έγινε το περιστατικό, ήταν ένα εργοστάσιο πολύ μυστήριο. Παράνομες αδειοδοτήσεις, δανειοδοτήσεις, μέχρι και επιδόματα είχε εισπράξει, ενός εκατομμυρίου ευρώ, για ξενοδοχειακή μονάδα. Αυτά είναι πράγματα που ξεφεύγουν από την λογική, και εκτός των άλλων θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που έδωσαν 1.000.000 ευρώ για ξενοδοχειακή μονάδα (έτσι λένε τα έγγραφα και τα στοιχεία) για έναν χώρο που προοριζόταν για «διαλογή απορριμμάτων». Οι πληροφορίες λένε κι άλλα. Ότι έκανε την ανακύκλωση και αυτά τα οποία έπρεπε να πάει στη χωματερή δεν τα πήγαινε γιατί έπρεπε να πληρώσει για να πάνε τα απορρίμματα στη Φυλή και τα κρατούσε εκεί και είδαμε όλοι τα τραγικά αποτελέσματα που βιώσαμε και που βιώνουμε ακόμα. Για 5η ή 6η μέρα πλέον συνεχίζει να καίγεται, και το τι θα γίνει μετά είναι μία άλλη ιστορία.
Δικαιολογηθήκατε ότι δεν είχατε τα κονδύλια, αν και η Περιφέρεια έχει γύρω στα 300.000.000 ευρώ. Οπότε ένα ποσό της τάξεως των 100- 150.000 ευρώ για επιχωματώσεις δεν είναι τίποτα μπροστά στην υγεία 6.000.000 πολιτών στην Δυτική Αττική, την Ανατολική αττική, στην Αθήνα και αλλού, αφού το τοξικό νέφος έχει επηρεάσει τους πάντες μέχρι στιγμής. Κλείνοντας, θέλω να πω ότι είδαμε κροκοδείλια δάκρυα για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής. Απ΄ό,τι φαίνεται, οι κάτοικοι τη Δυτικής Αττικής που σας προτίμησαν και στις Εθνικές και στις Περιφερειακές εκλογές, μάλλον θα το ξανασκεφτούν πολύ σοβαρά για να σας ξαναεμπιστευθούν.
moulianakis
Τοποθέτηση έκανε  ο περιφερειακός σύμβουλος  Μουλιανάκης Περικλής  ο οποίος  ανέφερε με ακρίβεια και συγκεκριμένα στοιχεία τι ακριβώς συνέβη σε πραγματικό χρόνο ,έξι ολόκληρες ημέρες που λάμβανε χώρα η καταστροφική πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο .
Με αυτό τον τρόπο απέδειξε πως δεν υπήρχε σωστός συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα και παράλληλα επισήμανε πως η περιφέρεια Αττικής δείχνει εννέα μήνες έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων της ανώριμη να σηκώσει το βάρος της διοίκησης της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.
Τέλος τόνισε την μεγάλη ζημιά που ήδη έχει συντελεστεί σε τρία επίπεδα (ατμοσφαιρική ρύπανση, διατροφική αλυσίδα, υδραγωγείο Μόρνου) και κατέληξε πως προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχες τραγικές καταστάσεις στο λεκανοπέδιο Αττικής χρειάζεται πολιτική βούληση, ορθολογικός σχεδιασμός και μέτρα δραστικά και άμεσα.
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: