Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η μόνη κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι η κρίση του Ελληνισμού [Σιμόν Λε Μπαρόν]

ΑΞΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ 
Αποσπάσματα από τη συνταρακτική ομιλία της κ. Σιμόν Λε Μπαρόν, από τον ιστότοπο: Thegreekz.com

Κυριες και κύριοι, 
θα ήθελα να αφιερώσω αυτή την ομιλία στη μνήμη του ιδρυτή του εκδοτικού οίκου "Κάκτου" Οδυσσέα Χατζοπούλου ο οποίος απεβίωσε στις 27 Ιουνίου. Πέρυσι, τον Ιούνιο, είχε εκδώσει το βιβλίο μου στο οποίο έδωσε ο ίδιος τον τίτλο "Μία Γαλλίδα για την Ελλάδα". Θυμάμαι ακόμα το απελπισμένο του βλέμμα και τη χειρονομία που έκανε, κρυφά, για να μην το δουν οι συνεργάτες του: έβαλε ένα δάκτυλο μπροστά στο στόμα του και μου είπε πολύ σιγανά "η Ελλάδα έσβησε"... Ύστερα από ένα χρόνο, παραιτήθηκε. Δεν είναι το ζάχαρο που του πήρε τη ζωή αλλά η απελπισία.

Αυτός ο Έλλην αφιεροσε τη ζωή του στην έκδοση της μεγαλύτερης σειράς βιβλίων που υπάρχει στον κόσμο, με πάνω από 800 τόμους, την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία μεταφρασμένη στα νέα ελληνικά. Έλεγε ότι αυτή η σειρά απευθύνεται πρώτα στους Έλληνες αφού είναι γραμμένη στα ελληνικά, ωστόσο δεν ενδιαφέρθηκαν οι απόγονοι αυτών των σοφών Ελλήνων, δεν είχαν την περιέργεια να μάθουν και να καταλάβουν τι είναι αυτός ο θησαυρός που τους κληροδότησαν οι πρόγονοι τους.

Αν τα είχατε διαβάσει, λοιπόν, ποτέ δεν θα είχατε αφήσει αυτή την κατάσταση να εξελίσσεται διότι θα είχατε κρατήσει ως τρόπο ζωής τις ανθρωποκεντρικές αρχές του Ελληνισμού. Προτιμήσατε τη ξενομανία, τον αμερικανισμό, τη νέα τάξη πραγμάτων, τα « greeklish ». Αφήσατε τους ξένους να εκμεταλλευτούν τον Ελληνισμό, να το μεταμορφώσουν, να τον παραμορφώσουν.

Και σήμερα, φτάσατε στο σημείο να αποκαλείτε "Έλληνα" τον κάθε ξένο που μιλάει ελληνικά. 

Για μένα αυτό είναι απαράδεκτο, το θεωρώ συλλογική αυτοκτονία. Πόσες φορές έχω ακούσει "εσύ είσαι Ελληνίδα" και πόσες φορές απάντησα θυμωμένη "το να μου λέτε ότι είμαι Ελληνίδα σημαίνει ότι θέλετε να αρνηθώ τις ρίζες μου, την καταγωγή μου, την πατρίδα μου τη Γαλλία, το παρελθόν μου. Ενώ έχετε το πιο παλιό πολιτισμό του δυτικού κόσμου, μία σταθερή ιστορία φτιαγμένη από Έλληνες με επιμονή, ακμές, παρακμές, σήμερα χαρίζετε σε μία ξένη την ελληνική ταυτότητα μετά από μόνο 3 χρόνια διαμονής. Είστε οι μόνοι απόγονοι εξ αίματος των αρχαίων, οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο που έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται Έλληνες γι αυτό δεν έχετε το δικαίωμα να διασκορπίζετε την κληρονομιά σας.

Γιατί, τότε, να μην αποκαλούμε Άγγλους όσους μιλάνε αγγλικά ή Γάλλους όσους μιλάνε γαλλικά ; Αναγνωρίζω ότι είναι σπάνιο το να μιλάνε ξένοι ελληνικά και μάλλον σας κάνει εντύπωση αλλά παραμένουμε ξένοι κι έχουμε όλοι μία πατρίδα και δικές μας ρίζες. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι ανθέλληνες πολιτικοί της νέας τάξης πραγμάτων, πρώτα οι Έλληνες πολιτικοί, θέλουν να επιβάλλουν τον πολυπολιτισμό, είναι ένας τρόπος αυτός: oι ξένοι που μιλάνε ελληνικά γίνονται Έλληνες κι εσείς φεύγετε από την Ελλάδα, για να γίνουμε μία καινούργια “ράτσα” χωρίς ιστορία, ρίζες, ερχόμενοι από πουθενά: η λεγόμενη διαφορετικότητα. Έτσι θα σβήσει πραγματικά η Ελλάδα, όπως το είχε προβλέψει ο Οδυσσέας Χατζόπουλος. Να θυμόμαστε τον Κένεντι που δήλωσε το 1963 στο Βερολίνο: « Ich bin ein Berliner » με το μοναδικό σκοπό να παρασύρει τους δυτικούς Γερμανούς στην "ανάπτυξη" του μακιαβελικού καπιταλιστικού σχεδίου των ΗΠΑ ούτως ώστε να γίνει η Γερμανία αμερικάνικος δορυφόρος στην Ευρώπη, πράγμα το οποίο πραγματοποίησε η Αγγέλα Μέρκελ και που θα τελειοποιήσει με την υπερατλαντική συνθήκη.

Καταρχάς, να ξέρετε ένα πράγμα: οι ελληνιστές, δηλαδή οι ξένοι που γνωρίζουν τα αρχαία ελληνικά, δεν αναγνωρίζουν την ιστορίας σας μετά από την αρχαιότητα, θεωρούν ότι ο ελληνισμός τελείωσε με το θάνατο του Μέγα Αλέξανδρου το 323. Οι άλλοι, εκείνοι που γνωρίζουν τον υπαρκτό ελληνισμό σας περιφρονούν, έχουν κόμπλεξ ανωτερότητας, σας θεωρούν ανάξιους των προγόνων σας, βλάχους, χωριάτες. Σε κάθε περίπτωση, οι ξένοι που γράφουν πάνω στον ελληνισμό είτε οικουμενικό είτε υπαρκτό, το εκμεταλλεύονται για προσωπικό συμφέρον, για να προβάλλουν τον εαυτό τους και να δείξουν πόσο μορφωμένοι είναι. Αυτό λέγεται ατομικισμός και ναρκισσισμός, δηλαδή δεν έχει σχέση με τις αξίες του ανθρωποκεντρικού ελληνισμού.

Οι τάχα φιλέλληνες πάλι δεν υπάρχουν πια, εμφανίστηκαν μόνο στην επανάσταση του 1821, είναι ιστορικός όρος που αφορά μόνο αυτή την εποχή. Η ιστορία, όμως, μας δείχνει ότι αυτοί οι ξένοι δεν ήταν φίλοι των Ελλήνων αλλά φίλοι των απόγονων της ΕΕ δηλαδή των Μεγάλων Δυνάμεων. Η ελληνική επανάσταση όπως και η γαλλική επανάσταση ήταν παραμύθι. Οι Έλληνες περάσανε από μία φυλακή σε μία άλλη, από την κατοχή των Οθωμανών στην κατοχή των Μεγάλων Δυνάμεων. Η γαλλική επανάσταση ήταν αφορμή για να θέσουν το σύστημα της αριστεοδεξιάς με τα κόμματα το οποίο μεταβιβάστηκε σε όλο το δυτικό κόσμο.

Ποτέ δεν απελευθερωθήκατε. Οι Βαυαροί σας κυβερνούν από τότε κι ο ελληνισμός ψυχορραγεί. 
Γι αυτό δημιούργησα το Νεοφιλελληνισμό για να μην υπάρχει αμφισβήτηση όσον αφορά το φιλελληνισμό: ο φιλελληνισμός είναι η αγάπη του ελληνισμού όχι των Ελλήνων πράγμα το οποίο δεν θα είχε νόημα. Αυτή η αγάπη αν βγαίνει από την ψυχή μας λέγεται μάλλον έρωτας. Το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου μου, άλλωστε, φέρει τον τίτλο "η ερωτική μου ιστορία με τον Ελληνισμό": ο Νεοφιλελληνισμός εναντίον της νέας τάξης πραγμάτων.
Επειδή οι δημιουργοί της νέας τάξης πραγμάτων είναι αγγλόφωνοι έχουν, όπως κάνανε με τις ελληνικές λέξεις, μεταμορφώσει μερικές έννοιες. Στα ελληνικά υπάρχουν δύο λέξεις για μία στα αγγλικά ή στα γαλλικά: η διαφορετικότητα κι η βιοποικιλότητα λέγονται « diversity » « diversité ». Έτσι η Βιοποικιλότητα (diversity), δηλαδή ή βιολογική ποικιλότητα, το σύνολο των γονιδίων, των βιολογικών ειδών, των οικοσυστημάτων όλων των σύγχρονων μορφών ζωής στη γη, άλλαξε έννοια με παραπλανητικό τρόπο ούτως ώστε να σημαίνει σήμερα αποκλειστικά "διαφορετικότητα". Όλοι οι δυτικοί άνθρωποι έχουν ξεχάσει την αρχική σημασία της λέξεως. Το ίδιο συμβαίνει με τη λέξη "ανάπτυξη", εδώ όμως έχουν κατευθείαν καταργήσει σε όλες τις γλώσσες την αρχική σημασία της ανάπτυξης δηλαδή "ανάπτυξη του ανθρώπου" και μιλάμε μόνο σήμερα για "οικονομική ανάπτυξη". Πάλι η μετατροπή έγινε με παραπλανητικό τρόπο, δεν καταλάβαμε τίποτα.

Αποτέλεσμα: η νέα τάξη πραγμάτων μας ζητά να ξεχάσουμε την ταυτότητα μας, το περιβάλλον μας, τις συνήθειες μας, να γίνουμε σιγά σιγά μία μονολιθική μάζα από ρομπότ πάνω στον πλανήτη κι αφού ένα ρομπότ δεν είναι άνθρωπος δεν έχει ανάπτυξη κιόλας. Δηλαδή 7 δισεκατομμύρια ρομπότ θα κυκλοφορούν χωρίς σκοπό, χωρίς στόχο, μόνο για να μπορούν τα συγκροτήματα κι οι τράπεζες να αναπτυχθούν.

Οι περισσότεροι ιστορικοί θεωρούν ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι θεμελιώδης πολιτισμός του δυτικού κόσμου. Εδώ είναι ο κόμπος: οι δημιουργοί της νέας τάξης πραγμάτων έχουν μετατρέψει κι αυτή τη σημασία του δυτικού κόσμου, τον κάνανε δικό τους. Όταν μιλάμε για δυτικό κόσμο εννοούμε συνήθως ΗΠΑ όχι Ελλάδα. Μεταμόρφωσαν τη δημοκρατία, την οικονομία, τη φιλοσοφία, τις επιστήμες κλπ. αλλά κρατισανε τις ελληνικές λέξεις διότι δεν είχαν επιλογή: η ελληνική γλώσσα είναι μητέρα των δυτικών γλωσσών, δεν μπορούν να την αποφύγουν. Αυτό βέβαια δεν τους βολεύει. Οπότε, μαγείρεψαν μία δήθεν ελληνική κρίση για να αποσταθεροποιήσουν αυτούς τους ενοχλητικούς Έλληνες που αντιστέκονται χιλιάδες χρόνια σε μία μικρή χερσόνησο η οποία έχει τη φήμη να είναι ομφαλός του κόσμου. Ο ανθελληνισμός είναι ένα τέρας που κρύβεται στην άβυσσο της ανθρωπότητας από τότε που υπάρχει ο αιώνιος ελληνισμός. Κάθε φορά που η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μεγάλη μεταβολή, χωρίς άμυνα, βγαίνει από το άντρο του και προσπαθεί να τον εξολοθρεύσει.

Η χρηματιστική/νομισματική και συνεπώς οικονομική κρίση είναι παγκόσμια. Ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1971 με την πρώτη υποτίμηση του δολαρίου και χτυπάει τελευταία την Ελλάδα η οποία είναι, γεωπολιτικά, τελευταία ευρωπαϊκή χώρα στα σύνορα της Ασίας. Πάλι εδώ σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και μιλάνε για ελληνική κρίση ενώ είναι παγκόσμια κι έχει πετάξει στους δρόμους εκατομμύρια ανθρώπους του "δυτικού κόσμου", ακόμα εδώ δεν είδατε τίποτα. Αφού η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ γνωρίζει τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης. Δεν έχει πιο πολύ κρίση, μάλλον λιγότερο διότι 9 Έλληνες στους 10 είναι ιδιοκτήτες χωρίς δάνειο, 2 Γάλλοι στους 10 μόνο κι ένας Γερμανός στους 10. Αυτό να το ξέρετε. Δεν χάθηκε τίποτα. Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα, αρκεί να επανέρχεστε σε ανθρώπινα όρια, τα όρια του Ελληνισμού.

Για μένα η μόνη κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα είναι η κρίση του Ελληνισμού. 
Το θέμα αυτής της εκδηλώσεως είναι: “3 ξένοι μιλάνε για τον ελληνισμό, ο ελληνισμός ως λύση για την ανθρωπότητα.” Eρχόμενη, λοιπόν, απ’ αυτό το δυτικό κόσμο έζησα πολύ νωρίς την κατάσταση που γνωρίζετε μόνο τώρα, στην Ελλάδα όπου καθυστερούν πάντα οι ριζικές κοινωνικές μεταβολές. Επί του παρόντος είστε ακόμα στην εποχή του καταναλωτισμού, του ακριβού κινητού απαραίτητο για τους νέους που το έχουν κολλημένο στο αυτή 24 ώρες στο εικοσιτετράωρο. Επομένως, αφού τα έχουν όλα χωρίς να έχουν εργαστεί ποτέ, δεν γνωρίζουν τη σημασία της εργασίας δεν ξέρουν ότι ο οικογενειάρχης πρέπει να εργαστεί για να συντηρεί την οικογένεια του και να της προσφέρει τα απαραίτητα δηλαδή μία στέγη και τα προς το ζην. Ξεκινάνε τη ζωή τους με τα περιττά τα οποία περνάνε για απαραίτητα.

Η νέα τάξη πραγμάτων περιλαμβάνει κυρίως το φεμινισμό. Παρόλο που είναι οι Αμερικάνες που ξεκίνησαν το κίνημα που πήρε παγκόσμιες διαστάσεις σε λίγες δεκαετίες, ο φεμινισμός ήταν ιδέα μίας Γαλλίδας κι γι αυτό η λέξη “feminism” προέρχεται από τη γαλλική λέξη “femme” που σημαίνει "γυναίκα". Αυτή η Γαλλίδα, Olympe de Gouge, ήταν μία εταίρα επί της γαλλικής επανάστασης που πρόσθεσε τη διακήρυξη των δικαιωμάτων της γυναίκας στην διακήρυξη των δικαιωμάτων του άνδρα, από αντίδραση, διότι στα γαλλικά ο άντρας κι ο άνθρωπος είναι μία λέξη. Το σκεπτικό της ενώ ήταν μητέρα και παντρεμένη σε πλούσιο άντρα ήταν ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι ανεξάρτητες, να παίρνουν εραστές, να εργάζονται, δηλαδή να αρνηθούν την εστία, την οικογένεια, πρώτη μορφή κοινωνίας και θεμέλιο του ελληνισμού. Οι φεμινίστριες των ΗΠΑ ξερίζωσαν αυτή την ιδέα, την έκαναν δική τους, και σιγά σιγά άρχισε να διαβρώνει όλο το δυτικό κόσμο κι έφτασε εδώ στην Ελλάδα τελευταία. Ευτυχώς, η ελληνική γλώσσα δεν έχει αντίστοιχο και οι Ελληνίδες κρατάνε τη γαλλική λέξη, την κάνανε "φεμινισμό" χωρίς, βέβαια, να ξέρουν ότι σημαίνει μόνο άρνηση της οικογένειας και τίποτε άλλο. Στις ΗΠΑ, έχουν φτάσει τώρα σε καινούργια μορφή οικογένειας: το πρώτο "τρίο" εμφανίστηκε πρόσφατα: 3 γυναίκες παντρεμένες, η μία είναι έγκυος και προβλέπουν άλλα δύο εγκυμοσύνες.

Είναι φανερό ότι αυτή η ανθρωπότητα, δηλαδή ο homo sapiens που υπάρχει στη Γη 200 000, βρίσκεται στο τέλος της διότι τα ρομπότ δεν εξελίσσονται.

Νομίζω ότι τώρα είναι καιρός για σας τους Έλληνες να αναλάβετε το χρέος σας προς τους προγόνους σας και να πάρετε στα χέρια σας τη μοίρα αυτού του ταλαιπωρημένου ανθρώπου ξεκινώντας με τη δημιουργία του νέου όρου το οποίο θα βάλουμε στη θέση της λατινικής λέξης homo sapiens: ελληνικός άνθρωπος. Οι δυτικοί λένε ότι εσείς είστε πρόδρομοι τους δυτικού πολιτισμού αλλά οι ανθρωπολογικές εκφράσεις είναι λατινικές, όπως του βολεύει. Κατ' εμένα λοιπόν, ο Ελληνισμός είναι ένας τρόπος σκέψεως ο οποίος καθορίζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων που σκέπτονται κατά αυτό τον τρόπο ομαδικά και όχι ατομικά.

Οι Έλληνες επιδιώκουν πάντα την καθολική ελευθερία με την εκκλησία των πολιτών, την προσπάθεια ισότητας στην ιδέα της δημοκρατίας. Ξέρουν ότι το οικογενειακό κύτταρο είναι η αρχή της κοινωνίας, μαθαίνουμε τη συμβίωση πρώτα μεσ' στην οικογένεια για να μπορούμε ύστερα να συμβιώσουμε στη γειτονιά, στο δήμο ως πολίτες, στην πολιτεία ως συγκάτοικοι και ούτω καθεξής. Η Κολόνα αυτού του κυττάρου, συνεπώς και της κοινωνίας, είναι η μητέρα. Η παιδεία αφορά τη μητέρα κι όχι το κράτος, σε καμμιά περίπτωση. Η μητέρα τρέφει και δίνει αγωγή στην ανθρωπότητα, ακόμα και ο άντρας της είναι παιδί της.

Η νέα τάξη πραγμάτων έβγαλε μητέρες και παιδιά από τα σπίτια, δεν υπάρχει πλέον οικογενειακό κύτταρο αλλά άτομα που ζουν και πεθαίνουν χωρίς να έχουν μάθει ποτέ τη χαρά της ζωής.

Εσείς, Έλληνες, το έχετε μέσα σας ακόμα αυτό το ελληνικό υπόβαθρο, ασυνείδητα. Θέλω να σας θυμίσω ένα σημαντικό κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας: ο Πλατωνικός διάλογος «ΚΡΑΤΥΛΟΣ». 
Περί του ονόματος «άνθρωπος», δίδεται από τον Σωκράτη στον «ΚΡΑΤΥΛΟ» η ακόλουθος ετυμολογική ερμηνεία

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Νομίζω ότι και το όνομα των ανθρώπων, μία από αυτές τις αλλοιώσεις υπέστη, καθώς και αυτό έγινε όνομα, ενώ πριν ήταν έκφρασις. Με την αφαίρεσιν του γράμματος Άλφα και με την μεταβολήν του τόνου της λήγουσας από οξύτερο σε βαρύτερο.

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ: Τι εννοείς;

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Ιδού τι εννοώ: Το όνομα «άνθρωπος» σημαίνει ότι τα μεν άλλα ζώα τίποτε από όσα βλέπουν δε μελετούν, δε συλλογίζονται και δεν αναθρούν... τίποτε ήτοι δεν παρατηρούν με προσοχή... ο δε άνθρωπος άπαξ και δεί κάτι – άπαξ δηλαδή και «όπωπε» κάτι – και αναθρεί και συλλογίζεται ό,τι όπωπε. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο άνθρωπος σωστά ονομάστηκε «άνθρωπος», διότι είναι το μοναδικό ζώον, το οποίον «αναθρεί ά όπωπε», παρατηρεί δηλαδή με μεγάλη προσοχή ό,τι έχει δει.

θα μου πείτε λοιπόν ποια είναι αυτή η ξένη που έρχεται στον τόπο μας να μας πει ποιοι είμαστε, μήπως δεν το ξέρουμε; Πράγματι, σε τρία χρόνια που είμαι εδώ διαπίστωσα ότι το έχετε ξεχάσει. Όταν έμεινα στην Ελλάδα από το 1974 μέχρι αρχές του 80, μαζί σας έμαθα και τα ελληνικά και τον ελληνισμό που δίνει προτεραιότητα στην οικογένεια, στο νοικοκυριό στα γεύματα όλοι μαζί σε μια γειτονιά, στην απλή ζωή. Οι καλύβες τότε ήταν γεμάτες από παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες, αγάπη. Σήμερα οι βίλες είναι άδειες, τα παιδιά στο παιδικό σταθμό, οι παππούδες και γιαγιάδες στο γεροκομείο. Δεν χρειαζόταν λοιπόν να έρθω στην Ελλάδα για να τα βρω αυτά, το 1974 τα είχαμε ήδη στη Γαλλία και δεν μου άρεσαν.

Θα δείτε στο βιβλίο μου ότι όλη τη ζωή μου ακολούθησα τις αρχές που εσείς μου έχετε μεταβιβάσει όταν ήμουν νέα. Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ στο σύστημα. Μεγάλωσα το παιδί μου μόνη μου από την ηλικία των 3 ετών, το εξηγώ στο βιβλίο, με δυσκολίες αλλά στο σπίτι. Έδωσα στην κοινωνία έναν καλό πολίτη και στη νύφη μου έναν εξαιρετικό οικογενειάρχη διότι είχα ως επάγγελμα μητέρα σήμερα γιαγιά. Αυτό το επάγγελμα περιλαμβάνει όλες τις επιστήμες, τις γνώσεις και τις τέχνες, δεν παίρνουμε σύνταξη. Αυτό το πρώτο βιβλίο ήταν μία εισαγωγή για να γνωριστούμε, τώρα γράφω το δεύτερο που θα φέρει τον τίτλο "Η Ελληνική τάξη πραγμάτων" με πρόλογο ένα κείμενο του συναγωνιστή μου το διακεκριμένο καθηγητή φιλοσοφίας Κωνσταντίνου Ρωμανού που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο στο Τρίτο Μάτι, θα το βρείτε ολόκληρο στον ιστότοπο μου. http://www.neofilellinismos.com/%CE%...CE%BD%CE%B1.ws

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

http://simone-le-baron.blogspot.gr/2014/09/1092014.html


http://panusis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: