Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ο εργαζόμενος κόσμος δίνει τον παλμό: «Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς, ήρθε το Μνημόνιο της Αριστεράς»

Ο εργαζόμενος κόσμος δίνει τον παλμό: «Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς, ήρθε το Μνημόνιο της Αριστεράς»
Κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα τις πρωινές ώρες στο Υπουργείο Εργασίας, με τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Στρατούλη, να είναι απών καθώς κατά την διάρκεια της κατάληψης συνεντευξιαζόταν. στην ΕΡΤ.
Εδώ και μήνες οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ, είχαν ζητήσει ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους. Φυσικά ο «σκληροπυρηνικός» υπέρμαχος των εργασιακών δικαιωμάτων Στρατούλης όλο αυτό το διάστημα απέφευγε οποιαδήποτε συνάντηση.
Κλιμάκιο λοιπόν των συμβασιούχων πέρασε στην αντεπίθεση, κατασκηνώνοντας μάλιστα έξω ακριβώς από το γραφείο του Στρατούλη, ζητώντας διάλογο με την αριστερά.
Μάλιστα, στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο οι 70 απολυμένοι του ΟΑΕΕ άφησαν σαφής αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διθυραμβικές προεκλογικές του δεσμεύσεις για δήθεν επαναπρόσληψη των εργαζομένων.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου των εργαζομένων, ο οποίος ειρωνευόμενος τον Στρατούλη δήλωσε τα εξής:
«Ζητάμε να δούμε τον υπουργό, και αρνείται να μας δεχτεί. Ήρθαμε σήμερα εδώ να τον επισκεφτούμε εμείς, μας επισκέπτονταν αυτός προεκλογικά, μετεκλογικά ήρθαμε εμείς να του δηλώσουμε σήμερα την στήριξή μας».
Την δήλωση αυτή ακολούθησε το σύνθημα: «ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς, ήρθε το Μνημόνιο της Αριστεράς», το οποίο δόνησε τον έβδομο όροφο του υπουργείου Εργασίας όπου στεγάζεται το προσωπικό γραφείο του Στρατούλη.
Και το μεγαλείο της αριστεράς δεν σταματά εδώ. Ο Στρατούλης καθώς απολάμβανε τις αερολογίες του στην διάρκεια συνέντευξης του στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ, γίνεται ζωντανή σύνδεση με τον υπό κατάληψη χώρο και ο ίδιος μη μπορώντας να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση προς τους εργαζόμενους πέταξε το μπαλάκι στον Γιώργο Κατρούγκαλο, καθώς κατά τον κύριο Στρατούλη θα πρέπει να υπάρξει η μεταξύ τους συννενόηση για την επαναπρόσληψή τους.
Ο ευτελισμός της εργασίας και των ανθρώπων που δήθεν κόπτωνται για τα εργασιακά δικαιώματα πλέον έχει την σφαγίδα και τα υπέροχα μεγάλα λόγια και της αριστεράς.
Ας ελπίσουμε οι σκλάβοι, μιας που δεν ξύπνησαν με τον Αντωνάκη, να ξυπνήσουν με τον Αλεξάκη.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: