Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αποβλήθηκε η Πολιτική Αγωγή από την δίκη της Χρυσής Αυγής

Αποβλήθηκε η Πολιτική Αγωγή από την δίκη της Χρυσής Αυγής
 Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, απέρριψε την παράσταση Πολιτικής Αγωγής έναντι των κατηγορουμένων που βαρύνονται με το αδίκημα της δήθεν "εγκληματικής οργάνωσης", δηλαδή τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η πρόεδρος κυρία Μαρία Λεπενιώτη κατέστησε σαφές ότι Πολιτική Αγωγή νομιμοποιείται μόνον στην περίπτωση των 18 κατηγορουμένων που φέρουν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών.
Ως εκ τούτου κατηγορούμενοι βουλευτές και πρώην βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου δεν θα έχουν απέναντι τους Πολιτική Αγωγή.
Ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου, χαρακτήρισε ως πολιτικά μεθοδευμένη τη δίωξη τόσο του εντολέα του, όσο και των άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Μιχαλόλιας τόνισε ότι η Πολιτική Αγωγή δεν έκανε καμία αναφορά στη θέση του μειοψηφούντος κατά το βούλευμα εφέτη κ. Νίκου Σαλάτα, ο οποίος είχε εκτιμήσει ότι δεν ευσταθούν τα περί εγκληματικής οργάνωσης, εφόσον δεν έχει αποδειχθεί ο προσπορισμός οικονομικού οφέλους (βάσει της Συνθήκης του Παλέρμο).
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: