Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΝΟΣ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕ!


Καμμένος:  «Οχι» σε ιθαγένεια στα παιδιά δεύτερης γενιάς

«Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι πρόβατα, θα ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους, όπως το Σύνταγμα ορίζει» είπε

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ως κόμμα συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε με τον πιο εμφατικό τρόπο ο Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι πρόβατα, θα ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους, όπως το Σύνταγμα ορίζει», δίνοντας το στίγμα του κόμματος.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε μία κοινοβουλευτική ομάδα 13 βουλευτών, η οποία αυτή τη στιγμή ψηφίζει ανάλογα με τις αρχές με τις οποίες εξελέγη μέσα στη Βουλή. Εάν λοιπόν ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο προς τις αρχές μας και, ιδίως, τις κόκκινες γραμμές δεν θα το ψηφίσουμε» υπογράμμισε σημειώνοντας ότι σε μία κυβέρνηση η οποία έχει έντιμα δύο εταίρους, αυτοί θα πρέπει δημόσια να συμφωνούν ή να διαφωνούν και αν διαφωνούν θα καταψηφίζουν.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν δέχεται «τα παιδιά των μεταναστών, δηλαδή της δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. Αντιθέτως για αυτά της 3ης γενιάς που μεγαλώνουν εδώ, πηγαίνουν στο στρατό, έχουν ενταχθεί στην πατρίδα και σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα, δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που θα έχει πρόβλημα», είπε.

Όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα και την προσπάθεια της απερχόμενης κυβέρνησης να τρομοκρατήσει, όπως είπε, τους πολίτες, τόνισε: «Δεν είδαμε καταστροφές. Δεν είδαμε να κλείνουν τράπεζες, να αδειάζουν τα ΑΤΜ, δεν είδαμε αυτό το κλίμα τρόμου που προσπαθούσε να επιβάλλει η απερχόμενη κυβέρνηση στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Καμμένος έκανε και έναν απολογισμό των πρώτων κινήσεών του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Αποκατέστησα το επίδομα παραμεθορίου. Το δεύτερο ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία της μισθολογικής αποκατάστασης των στελεχών που δέχτηκαν μία επίθεση τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο περίπου του 50%, αλλά και όσον αφορά τους απόστρατους. Παράλληλα, αυτό που έκανα ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου όλων των συμβάσεων», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: