Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...


Η Κομμουνιστική Τάση καλεί τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις άλλες τάσεις και συνιστώσες, να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Οι βουλευτές να δεσμευθούν ότι θα καταψηφίσουν την επερχόμενη μνημονιακή συμφωνία. Όλα τα όργανα του κόμματος από την Π.Γ και την ΚΕ έως την ΟΜ του πιο απομακρυσμένου σημείου της χώρας έχουν χρέος να αποδοκιμάσουν την μνημονιακή συμφωνία και να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί τώρα αλλαγή πολιτικής με την υιοθέτηση ενός προγράμματος ρήξης με την τρόικα και την ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία, αλλά και αλλαγή ηγεσίας.

Τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση για μια συμφωνία παράτασης του Μνημονιακού προγράμματος με τους εκβιαστές της τρόικας, συνολικού ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2015 και 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2016, αποτελούν ένα ακόμα Μνημόνιο άγριας λιτότητας για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και συνιστούν επίσημη δέσμευση καταπάτησης όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση όχι μόνο αποδέχεται το «παράνομο» και «επονείδιστο» σύμφωνα και με την έκθεση της Επιτροπής λογιστικού ελέγχου της Βουλής, χρέος του ελληνικού κράτους, αλλά στο βωμό της κανονικής εξυπηρέτησής του, διατηρεί και εμβαθύνει το μνημονιακό καθεστώς με το οποίο ο δυτικός ιμπεριαλισμός (τρόικα) και η ελληνική άρχουσα τάξη εδώ και 5 χρόνια φορτώνουν τα βάρη της βαθιάς και ανίατης κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού στις πλάτες των φτωχών εργατικών και λαϊκών μαζών.

Σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο που προτείνει και συζητά με την τρόικα η ηγετική ομάδα, διατηρούνται άθικτα όλα τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα των παλιών Μνημονίων και προστίθενται νέα βάρη στον εργαζόμενο λαό, μέσα από σοβαρές μειώσεις μισθών και συντάξεων που προκαλούνται από τις αυξήσεις στις κρατήσεις για την ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και στον ΦΠΑ, σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη μνημονιακή συμφωνία που η κυβέρνηση και η ηγετική ομάδα του κόμματος συζητά και πλέον, συνδιαμορφώνει με τους εκβιαστές, δυνάστες της τρόικας. Η εντολή του εργαζόμενου λαού στις 25 Γενάρη, αλλά και σήμερα, 5 μήνες μετά την άνοδο στην εξουσία αυτής της κυβέρνησης, δεν ήταν και δεν είναι ο συμβιβασμός και η υποταγή στις πιέσεις και στους εκβιασμούς της τρόικας και των Ελλήνων ολιγαρχών φίλων της. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση είχαν και έχουν την εντολή να καταργήσουν τα Μνημόνια, να διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και να αντισταθούν με κάθε δυνατό μέσο στις πιέσεις και τους εκβιασμούς. Όμως με τις προτάσεις τους στην τρόικα, δείχνουν καθαρά ότι υπέκυψαν και ενέδωσαν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των συνασπισμένων δυναστών του εργαζόμενου λαού.

Καλούμε τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και όλες τις άλλες τάσεις και συνιστώσες, να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να αντισταθούν στην απροκάλυπτη αθέτηση της λαϊκής εντολής από την κυβέρνηση και την ηγετική ομάδα. Οι βουλευτές του κόμματος θα πρέπει να δεσμευθούν ότι θα καταψηφίσουν την επερχόμενη μνημονιακή συμφωνία. Όλα τα όργανα του κόμματος, από την Π.Γ και την ΚΕ, έως την ΟΜ του πιο απομακρυσμένου σημείου της χώρας, έχουν χρέος να αποδοκιμάσουν την μνημονιακή συμφωνία και να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί τώρα αλλαγή πολιτικής, με την υιοθέτηση ενός προγράμματος ρήξης με την τρόικα και την ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία, αλλά και αλλαγή ηγεσίας.

Κομμουνιστική Τάση 22/6/2015
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: