Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η Φράου Μέρκελ πληρώνει την «αντιρατσιστική» αγωγή των Ελλήνων

Η Φράου Μέρκελ πληρώνει την «αντιρατσιστική» αγωγή των Ελλήνων
Γράφει ο Αντίοχος
Τους «11 μύθους» των «ρατσιστών», καυχώνται πως καταρρίπτουν οι Βασίλης Παπαγεωργίου και Ελένη Τάκου, στην ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου «Η μετανάστευση στην Ελλάδα – Έντεκα μύθοι και περισσότερες αλήθειες», το οποίο είναι έκδοση του διαβόητου ιδρύματος Ρόζα Λουξεμπουργκ και θα διατίθεται δωρεάν στο 19ο «Αντιρατσιστικό» Φεστιβάλ Αθήνας, που θα γίνει στις 3, 4 και 5 Ιουλίου, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, «η ανανεωμένη έκδοση κυκλοφορεί σε μια συγκυρία όπου το προσφυγικό κύμα προς την  Ευρώπη (κυρίως λόγω των εξελίξεων στη Συρία και τη Βόρεια Αφρική) διογκώνεται. Τα στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα έχουν αλλάξει, γι’ αυτό και θεωρήσαμε απαραίτητη την αναθεώρηση της πρώτης έκδοσης. Αλλά και η άνοδος στην εξουσία της νέας ελληνικής κυβέρνησης, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες για μια διαφορετική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος. Ο δρόμος είναι δύσκολος, ωστόσο τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, με πιο πρόσφατο το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια της «δεύτερης γενιάς», είναι σίγουρα ελπιδοφόρα».
Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν και σε pdf στο διαδίκτυο (στην επίσημη ιστοσελίδα του παρδαλού συνονθυλεύματος ΣΥΡΙΖΑ και στο http://rosalux.gr/publications), τονίζοντας στον επίλογό του ότι «Η παρούσα έκδοση διατίθεται δωρεάν».
Δωρεάν; Και ποιος είναι αυτός που πληρώνει την «αντιρατσιστική» αγωγή των Ελλήνων; Μα ποιος άλλος από την φράου Μέρκελ; Καθότι, όπως αναφέρεται στο τέλος: «Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με πόρους του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών».

Με τις υγείες μας!
Εθνικισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: