Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ… ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!

casapound3__article

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Μέχρι πέρυσι τον Ιούνιο, η Ιταλία ήταν… πρωταθλήτρια Ευρώπης στην λαθρομετανάστευση. Από τον Ιούνιο και πέρα, η Ελλάδα έκανε μια… τρελή κούρσα και την άφησε πίσω με μεγάλη διαφορά.
Οπότε, είχε κάθε λόγο να μας επισκεφθεί η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μποντλίνι και να ενθαρρύνει την «αλληλεγγύη» των κατοίκων της Λέσβου προς τα «προσφυγάκια», διότι όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η «αλληλεγγύη», τόσο λιγότερα «προσφυγάκια» κατευθύνονται εδώ κι όχι στη χώρα της σινιόρα Λάουρα!
Έτσι, πέρα από την επίσκεψη που έκανε στις περιβόητες «γιαγιάδες της Λέσβου», τάζοντάς τους… βραβείο Νόμπελ (το ίδιο έταξε και σ’ έναν ψαρά που «σώζει» προσφυγάκια- ποιος θα το πρωτοπάρει αυτό το Νόμπελ δεν ξέρουμε…), σινιόρα Λάουρα έδωσε και συνέντευξη τύπου, όπου έθεσε επί τάπητος το πραγματικό πρόβλημα που έχει το ευρωπαϊκό κατεστημένο. Που δεν είναι άλλο, από την γιγάντωση των εθνικιστικών κινημάτων, που απειλούν να το γκρεμίσουν συθέμελα! Ιδού τι είπε:
«Στη Λέσβο παίζεται η μοίρα της Ευρώπης. Κινδυνεύουμε να χάσουμε την Ευρώπη. Εθνικά και ξενοφοβικά κινήματα και κόμματα παρεισφρέουν και αυτό είναι ένα ρίσκο που δεν θέλω να πάρουμε. Πρέπει να δράσουμε. Τώρα. Αμέσως. Ο χρόνος μας τελειώνει».
Απ’ όλα αυτά, κρατάμε το… τελευταίο, το «ο χρόνος μας τελειώνει». Πράγματι σινιόρα Λάουρα, ο χρόνος σας τελειώνει! Κάντε στην μπάντα, έρχονται οι εθνικιστές!
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: