Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την επέτειο Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την επέτειο Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο
Βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής έδωσαν δυναμικό παρόν στους εορτασμούς για την επέτειο Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Από νωρίς το πρωί οι συναγωνιστές παρευρέθησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση για την τέλεση δοξολογίας προς τιμήν των Ηρώων του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα.
Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ!
Η 17η Φεβρουαρίου 1914, ημέρα Ανακηρύξεως της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, αποτελεί κορυφαίο ορόσημο στην πολυκύμαντη ιστορική πορεία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Η μαχητικότητα των Βορειοηπειρωτών και η αταλάντευτη προσήλωσή στην ελληνική τους συνείδηση, αλλά και ο πόθος τους για ελευθερία είχαν ως αποτέλεσμα την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914) κειμένου νομικά ισχυρού μέχρι σήμερα.

Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας το υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας, Ρωσίας, Αλβανίας και της κυβέρνησης της Αυτόνομης πλέον Βορείου Ηπείρου. Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας παραχωρούσε στους Βορειοηπειρώτες δικαιώματα και όριζε κανόνες για την λειτουργία των ελληνικών σχολείων, τη χρήση της ελληνικής γλώσσας στη δημόσια Διοίκηση και στα δικαστήρια, την αναλογική συμμετοχή τους στην Αστυνομία και στις δημόσιες υπηρεσίες καθώς και την ελεύθερη έκφραση της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι αλβανικές κυβερνήσεις δεν σεβάστηκαν το Πρωτόκολλο και την υπογραφή τους και μονομερώς το κατάργησαν με αποτέλεσμα την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις χωρίς τέλος διώξεις και φυλακίσεις των Βορειοηπειρωτών που δυστυχώς έμμεσα συνεχίζονται και σήμερα.
Ακολουθούν δηλώσεις του Χρήστου Παππά και του Στρατηγού Γεώργιου Επιτήδειου στην κάμερα του antonionews.gr


http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: