Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Χαρίζει την Ελληνική Θράκη στους λαθρομετανάστες η κυρά Τασία

ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Χαρίζει την Ελληνική Θράκη στους λαθρομετανάστες η κυρά Τασία
Ένα νέο παραλήρημα της κυρα Τασίας Χριστοδουλοπούλου βγήκε στη δημοσιότητα με συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Με τα λεγόμενά της η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αποδεικνύει ότι είναι «το κατάλληλο άτομο στην κατάλληλη θέση», με δεδομένη την διάθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει την Χώρα σε μια απέραντη αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών και τον ομοιογενή Λαό της Ελλάδας σ΄έναν ετερογενή πληθυσμό.
Χαρακτηριστικό δείγμα της «πέρα βρέχει» (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο) νοοτροπίας που διέπει την Χριστοδουλοπούλου είναι τα όσα απαντά στην εξής ερώτηση:
«Εκφράζεται τις τελευταίες ημέρες φόβος για μια ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στη Θράκη, η οποία - λένε - δημιουργεί κίνδυνο “ισλαμικού εποικισμού”. Τι πιστεύετε;
Τασία Χριστοδολοπούλου: «Είναι μια συζήτηση που προφανώς εκπορεύεται από διάφορους εθνικιστικούς κύκλους και συντονίζεται από τους φόβους που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη για τη δράση του “Ισλαμικού κράτους”. Η σκέψη ότι υπάρχει κίνδυνος να συμπράξουν οι μειονότητες που ζουν στη χώρα μας με πρόσφυγες που έχουν έρθει για λίγο καιρό είναι ένα σενάριο πολύ απλοϊκό. Καλλιεργεί όμως εθνικό φρόνημα και γενικώς επαναφέρει τη συζήτηση αλλού, κάτι που βοηθά αυτούς τους κύκλους.
Δυστυχώς όλη η Ευρώπη έχει συντονιστεί με τον ισλαμιστικό κίνδυνο και βεβαίως οι αποκρουστικές επιθέσεις στην καρδιά της εντείνουν τα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας και δίνουν την ευκαιρία σε κυβερνήσεις και αντιδραστικούς κύκλους να στερούν δικαιώματα, να επιβάλλουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να βάζουν τον στρατό να πρωταγωνιστεί στην πολιτική ζωή. Ίσως μακροπρόθεσμα αποδειχθεί ότι τέτοιου είδους επιλογές πληγώνουν τη δημοκρατία περισσότερο απ΄ό,τι οι επιθέσεις του “Ισλαμικού κράτους”».
Δικαίωμα του καθενός να υποστηρίζει την οποιαδήποτε παρωχημένη ιδεοληψία, η οποία μπορεί να παραπέμπει ακόμη και στην ανοησία. Όταν όμως το άτομο που εκφράζει αυτή την ιδεοληψία έχει μια θεσμική ιδιότητα με αυξημένες υποχρεώσεις, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα για την Πατρίδα και τον Λαό. Αυτού του είδους η «ανάλυση» παραπέμπει σε παιδική χαρά και όχι σε έστω και στοιχειώδη παρακολούθηση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.
Ούτε λίγο ούτε πολύ η «μαντάμ» είναι υπέρ της εγκατάστασης «προσφύγων» (μιας και η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, αλλά όλοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία) στην Θράκη, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανησυχία! Τα λέει, μάλιστα, με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί τη νοημοσύνη κάθε σκεπτόμενου Έλληνα που αγανακτεί με την «τρία πουλάκια κάθονταν» Χριστοδουλοπούλου.
Όσο για τις άλλες ανοησίες που λέει σ΄άλλο σημείο της συνέντευξης υπέρ των ΜΚΟ των «εθελοντών» και των «ακτιβιστών, οι οποίοι «αποτελούν το πραγματικό ανάχωμα στην ξενοφοβία και την Ακροδεξιά» δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτε άλλο. Η όλη εικόνα (πολιτική και οπτική) της κυρά Τασίας τα λέει όλα…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: