Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Προκλητική δήλωση Μπουτάρη: «Δεν υπάρχουν Ελληνικά Ολοκαυτώματα»


Νέα υποβάθμιση της Γενοκτονίας των Ποντίων είχαμε από τον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος τασσόμενος με την γραμμή Φίλη, Ρεπούση, «Ιών» κ.λπ., δείχνει ότι ο εθνομηδενισμός έχει προεκτάσεις από τον κοσμοπολιτισμό των φιλελευθέρων μέχρι τον διεθνισμό των μαρξιστών. Με δηλώσεις του, οι οποίες έγιναν χθες στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για το εβραϊκό Ολοκαύτωμα, ο Μπουτάρης υποστήριξε τα εξής:
«Δεν υπάρχουν Ολοκαυτώματα και κακώς η ελληνική Πολιτεία χρησιμοποιεί τον όρο στον πληθυντικό για όσα φρικτά υπέστησαν τα μαρτυρικά χωριά. Τιμούμε την μνήμη των αδικοχαμένων και σεβόμαστε το πένθος του. Δεν χρειάζεται όμως κάθε σφαγή και κάθε γενοκτονία να ονομάζονται ολοκαύτωμα. Γίνεται εκ του πονηρού και επιχειρεί να μειώσει τη σημασία του Ολοκαυτώματος, που είναι μοναδική και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας, και ειδικά από τα σχολεία».
Αυτό, δηλαδή, το οποίο υποστηρίζουν όλοι οι εγχώριοι εθνομηδενιστές, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα ο διεθνής σιωνισμός ώστε να έχει την αποκλειστικότητα της χρήσης του όρου και της ερμηνείας του Ολοκαυτώματος, υποστηρίζει και ο Μπουτάρης.
Εάν επρόκειτο για έναν απλό πολίτη και με τα όποια προβλήματα εξάρτησης που είχε στο παρελθόν, κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί του. Η θεσμική του ιδιότητα, όμως, καθιστά απίστευτα προκλητικές τις δηλώσεις του, καθώς είναι δήμαρχος μιας πόλης στην οποία ζουν χιλιάδες Πόντιοι, απόγονοι των θυμάτων του Ολοκαυτώματος που έκαναν οι δολοφόνοι του Κεμάλ.
Η λέξη ντροπή είναι πολύ λίγη για να περιγράψει την προκλητική δήλωση του υβριστή του Ποντιακού Ελληνισμού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: