Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αντιδράσεις από τους κατοίκους στα σχέδια της κυβέρνησης για κέντρα υποδοχής σε Σχιστό και Σίνδο

Μεταναστευτικό: Αντιδράσεις από τους κατοίκους στα σχέδια της κυβέρνησης για κέντρα υποδοχής σε Σχιστό και Σίνδο
Με τις ευρωπαϊκές φωνές που ζητούν την αποπομπή της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για το προσφυγικό.
Ηδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία δύο στρατοπέδων που θα λειτουργήσουν ως κέντρα υποδοχής σε Σχιστό και Σίνδο.
Εντονες αντιδράσεις  
Κάτοικοι, φορείς και δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντιδρούν έντονα στη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης και απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις. «Θα κατέβουμε με όλους τους φορείς στους δρόμους, θα κλείσουμε το Πέραμα», προειδοποιεί ο Θεόδωρος Τερζής, δημοτικός σύμβουλος Περάματος.
Την έντονη δυσφορία του στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την μετατροπή του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου «Αναγνωστόπουλου», ανάμεσα στα Διαβατά και στο Ωραιόκαστρο, σε κέντρο υποδοχής προσφύγων εξέφρασε ο δήμαρχος της περιοχής, Ευθύμιος Φωτόπουλος, καθώς θεωρεί πως οι εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για το σκοπό αυτό.
Μουζάλας: Τα δύο στρατόπεδα θα είναι φρουρούμενα κέντρα φιλοξενίας
Τα δύο στρατόπεδα θα είναι φρουρούμενα κέντρα φιλοξενίας, όπου θα εγκαθίστανται προσωρινά πρόσφυγες και όχι παράνομοι μετανάστες, ξεκαθάρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.



Πηγή: Μεταναστευτικό: Αντιδράσεις από τους κατοίκους στα σχέδια της κυβέρνησης για κέντρα υποδοχής σε Σχιστό και Σίνδο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/248803/metanasteytiko-antidraseis-apo-toys-katoikoys-sta-shedia-tis-kyvernisis-gia-kentra#ixzz3z0fB0r00

Δεν υπάρχουν σχόλια: