Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Γιατί κάνουν ακόμη πολιτικές έρευνες για την Χρυσή Αυγή;

 

Γιατί κάνουν ακόμη πολιτικές έρευνες για την Χρυσή Αυγή; 

Πολιτική έρευνα, η οποία αφορούσε περισσότερους από 3.000 ψηφοφόρους του χώρου από την Νέα Δημοκρατία και δεξιότερα παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες, η οποία μέτρησε παραδόξως και τι πιστεύουν για την Χρυσή Αυγή οι ψηφοφόροι Ν.Δ., “Σπαρτιατών”, “Ελληνικής Λύσης” και “ΝΙΚΗΣ” για την Χρυσή Αυγή. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών δηλώνει ότι θα ήταν χρήσιμη για την πολιτική ζωή της χώρας η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εάν δεν είχε κάνει “εγκληματικές ενέργειες”! Μόνο που τις “εγκληματικές ενέργειες” δεν τις έκαναν ούτε οι βουλευτές (κανένας δεν κατηγορείτε για αυτές), ούτε βέβαια οι σχεδόν 500 χιλιάδες ψηφοφόροι της, αλλά συγκεκριμένα άτομα… Παρά τις… “εγκληματικές ενέργειες”, ένα ποσοστό όχι ευκαταφρόνητο, που φτάνει το 2,8%, το όριο δηλαδή εισόδου στην Βουλή, θεωρεί την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ακόμη ένα πατριωτικό κόμμα. Στο σημείο αυτό να τονισθεί ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν έπαιρνε ψήφους μόνο από την Νέα Δημοκρατία και δεξιότερα, αλλά και από αριστερά και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων και τις ψήφους που έπαιρνε σε λαϊκές περιοχές με αριστερή παράδοση! 

Συγκεκριμένα τo Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, στις 20 Νοεμβρίου, δημοσίευσε τα ευρήματα της μεγάλης του έρευνας με τίτλο «Ακτινογραφία της Ακροδεξιάς». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την aboutpeople για λογαριασμό του Ινστιτούτου, σε πανελλαδικό δείγμα 3.058 ατόμων από τις 17 έως 20 Οκτωβρίου 2023

Σχετικά με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τα ερωτήματα τα οποία απευθύνονται στους ψηφοφόρους των τεσσάρων κομμάτων που αναφέραμε προηγουμένως, είναι εάν θα θεωρούσαν χρήσιμη μια ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (χωρίς “εγκληματικές ενέργειες”) και εάν θεωρούν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πατριωτικό κόμμα. Και τα σχετικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Χρυσή Αυγή

Στην ερώτηση αν συμφωνείτε με την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή θα ήταν χρήσιμο κόμμα στην περίπτωση που δεν έκανε εγκληματικές ενέργειες, οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

Στο σύνολο του δείγματος θετικά απαντάει το 19,5%, ενώ ένα 2,8% τη χαρακτηρίζει πατριωτικό κόμμα με σημαντική προσφορά.

  • Στους/στις ψηφοφόρους της ΝΔ 20,5% (1,4% πατριωτικό κόμμα)
  • ΣΥΡΙΖΑ 8,2% (0,6%)
  • ΠΑΣΟΚ 10,6% (1,9%)
  • ΚΚΕ 0% (3,9%)
  • Σπαρτιάτες 66,6% (24%)
  • Ελληνική Λύση 56,9% (12,3%)
  • Νίκη 41,3% (6,9%)
  • Πλεύση Ελευθερίας 17% (5,9%)

Είναι φανερό λοιπόν, από την έρευνα αυτή ότι ο πόλεμος του Συστήματος κατά της Χρυσής Αυγής ωφέλησε τα μέγιστα πρώτον το κόμμα “Σπαρτιάτες” και κατά δεύτερο λόγο το κόμμα Βελόπουλου και την “ΝΙΚΗ” ενώ και η Ν.Δ. πήρε κάποιους ψήφους. Έτσι σήμερα, όλα κυλούν “βολικά” για το Σύστημα. Για πόσο όμως; Πόσο καιρό θα εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό με ψευτοεθνικιστές; 

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: