Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ!

 

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 

Στο νέο του βιβλίο ο Μίμης Ανδρουλάκης μετά από πενήντα χρόνια σιωπής καταγγέλλει το ΚΚΕ για το τεύχος της “Πανσπουδαστικής”, με το οποίο το κόμμα του λαού κατήγγειλε την εξέγερση του Πολυτεχνείου σαν ενέργεια προβοκατόρικη. Και το κόμμα είχε δίκιο γιατί τελικά σκοπός του Πολυτεχνείου ήταν η ανατροπή του Παπαδόπουλου και να πάμε στην τραγωδία της Κύπρου. Σφοδρή αντίδραση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Ανδρουλάκη κι έτσι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο «εμφύλιος πόλεμος» που έχει ξεσπάσει στις τάξεις της Αριστεράς. Αφορμή οι πληγές που άνοιξαν ακόμη περισσότερο από την αυτοβιογραφία του Μίμη Ανδρουλάκη, η οποία τιτλοφορείται «Πριν σβήσουν τα φώτα» και ειδικότερα όσα γράφονται στο κεφάλαιο «Υβρις Νο 8», όπου γίνεται αναφορά στο περίφημο – κατά άλλους περιβόητο – φύλλο της «Πανσπουδαστικής Νο 8», με βάση το οποίο ΚΚΕ και ΚΝΕ φαίνεται να είχαν την εκτίμηση ότι η κατάληψη του Πολυτεχνείου οφειλόταν περισσότερο σε προβοκατόρικες ενέργειες παρακρατικών στοιχείων, παρά σε γνήσια φοιτητική αντιστασιακή πράξη. Μία θεωρία, που είχε αποτυπωθεί στη συγκεκριμένη έκδοση της «Πανσπουδαστικής» αν και ο Περισσός επιμένει σταθερά να ισχυρίζεται ότι το φύλλο αυτό δεν κυκλοφόρησε ποτέ από τα δικά του στελέχη. 

Στο πλευρό του Ανδρουλάκη και ο Λαλιώτης. Όπως έγραψε ο στρατηγός Χρήστος Μπολόσης στην εφημερίδα “δημοκρατία”:  “ … Ο κ. Λαλιώτης καλεί το ΚΚΕ να αποκηρύξει το κείμενο της«Πανσπουδαστικής No 8», που κατονόμαζε ως «350 προβοκάτορες του Ρουφογάλη» τους φοιτητές που κατέβηκαν σε πορεία από την οδό Σόλωνος και έφτασαν στο Πολυτεχνείο, σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια». Έχουν πολύ πλάκα αυτοί οι αγωνιστές.

Δηλαδή, αν βγει τώρα το ΚΚΕ ύστερα από 50 χρόνια και πει «συγγνώμη, αλλά τότε δεν ήξερα τι έλεγα», θα είναι όλα καλά; Ημαρτον, ρε! Βέβαια, το ΚΚΕ μάς έχει συνηθίσει σε ετεροχρονισμένες αποκαταστάσεις. Θυμίζω ότι διέγραψε τον Βελουχιώτη το 1945 και τον μισοαποκατέστησε (πολιτικά, όχι κομματικά…) το 2011, 66 χρόνια αργότερα, και τον Ζαχαριάδη έπειτα από 56 χρόνια.

Άρα, ας κάνει υπομονή ο κ. Λαλιώτης, κατά το 2030 το ΚΚΕ θα αποκαταστήσει την αλήθεια. Πώς είπατε;”

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: